Liga 1

CSU Craiova se impune in duelul pentru Europa cu CSMS Iasi

Meci cu cinci goluri la Craiova intre CSU din localitate si CSMS Iasi, cele doua aspirante la ultimul loc pentru Europa sezonul urmator. O partida in care ambele echipe au trecut pe rand la conducere si care in cele din urma a fost castigata de olteni, cu 3-2.


sursa: csuc.ro

Craiova a deschis scorul dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Baluta in minutul 17. Pana in acel moment al meciului ambele echipe au jucat mai degraba prudent, fara a risca prea mult pe faza ofensiva.

Fundasul Vatajelu a transformat de la punctul cu var si Craiova trecea in fata Iasiului la puncte in clasamentul din playout.

Oaspetii aveau sa rateze cea mai mare ocazie in minutul 42 prin Nuno Viveiros. Gasit liber in sase metri de o centrare a lui Voicu, acesta a trimis cu capul peste poarta.

O faza care avea sa prefateze golul egalizator marcat de Golubovic in prelungirile primei reprize. Un gol care a atras protestele oficialilor craioveni, acesta reprosandu-i centralului Ovidiu Hategan a lasat jocul mai mult de minutul suplimentar.

CSMS Iasi a preluat conducerea pe tabela in partea secunda cu un gol controversat. Fundasul craiovean Acka s-a accidentat in tim ce sprinta pentru a indeparta un balon urmarit si de Nuno Viveiros. Jucatorul iesean a continuat faza de langa un Acka prabusit la pamant si a centrat decisiv in careu pentru finalizarea lui Cristea.

Era minutul 50 si antrenorul gazdelor a facut doua mutari care s-au dovedit decisive in economia rezultatului final. Iliev, jucatorul intrat in locul accidentatului Acka, a pasat spectaculos cu calcaiul la golul de 2-2 marcat de Herghelegiu in minutul 59.

Acelasi Iliev a adus victoria Craiovei cu zece minute inaintea finalului in urma unei faze de la coltul terenului. Popov a prelungit inteligent si Iliev, fara marcaj, a trimis in forta si pe jos invingandu-l pe Grahovac.

CSU Craiova trece pe primul loc in playout, cu 36 puncte, in timp ce CSMS Iasi ramane la cota 35 in dreptul punctelor. Etapa urmatoare oltenii au meci greu in deplasare cu CFR Cluj, in timp ce iesenii vor primi vizita celor de la FC Botosani.



CSU Craiova se impune in duelul pentru Europa cu CSMS Iasi