Liga 1

CSU Craiova se apropie de playoff dupa victoria cu CSMS Iasi

La prima partida de campionat fara Sorin Cirtu pe banca, CSU Craiova s-a impus pe teren propriu in fata celor de la CSMS Iasi, cu 2-0 (1-0).

Ambele goluri ale oltenilor au venit in urma unor faze fixe. Mai intai Andrei Ivan a reluat fulgerator in poarta o centrare venita din corner, pentru ca in final iordanianul Bawab sa execute magistral o lovitura libera din marginea careului.

Meciul a inceput cu un sut bun trimis de Baluta in minutul 6, iar dupa doua minute Ivan a reusit deschiderea scorului aducand linistea in tabara Craiovei.

La adapostul avantajului minim de pe tabela, jucatorii lui Emil Sandoi si-au permis sa construiasca fara presiune si sa gestioneze agest avantaj de altfel fragil.

CSMS Iasi a iesit mai mult la joc in a doua parte a reprizei si Vasile Gheorghe a fost principalul pericol pentru poarta lui Balgradean trimitand de doua ori periculos, in minutele 30 si 36.

Nuno Rocha a ratat desprinderea pe tabela la opt minute de la reluare, cand a preluat in careul advers si a sutat in Grahovac iesit la blocaj.

Enescu a trecut pe langa egalare la centrarea lui Gheorghe din minutul 60. Foarte bine a intervenit Achim pe directia balonului respingand in corner.

Bawab a intrat in locul lui Baluta in minutul 64 si la faza imediat urmatoare, un corner de pe dreapta, Ivan a ratat o mare ocazie. Lovitura de cap a acestuia a fost scoasa in extremis de Grahovac.

Cu trei minute inaintea finalului de partida, Bawab si-a trecut in cont primul sau gol in acest sezon, transformand magistral o lovitura libera din marginea careului.

O victorie care o duce pe CSU Craiova la 12 puncte pe locul 7, primul de la limita playoff-ului. CSMS Iasi cade pe opt, cu 11 puncte.

CSU Craiova: Balgradean – Achim, Kay, Popov, Vatajelu –Mateiu, Madson (76 Tirnacop), Zlatinski (88 Curelea) – Baluta (64 Bawab), Ivan, Nuno Rocha. Rezerve: Straton, Bancu, Tirnacop, Curelea, Ferfelea, Bawab, Hergheligiu. Antrenor: Emil Sandoi

CSMS Iasi: Grahovac – Voicu, Frasinescu, Mihalache, Badic (46 S. Grigorie) – Viveiros (85 Piccioni), Cretu, Enescu (72 Boiciug), Bosoi – V. Gheorghe, Golubovic. Rezerve: Caparco, Ciuca, Joao Paulo, Piccioni, Ganea, Boiciug, Grigorie. Antrenor: Nicolo Napoli

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Imre Bucsi. Rezerva: Florin Mazilu.

sursa foto: csuc.ro



CSU Craiova se apropie de playoff dupa victoria cu CSMS Iasi