Liga 1

CSU Craiova invinge in deplasare Petrolul prin reusita de senzatie a lui Ivan

A treia victorie consecutiva pentru CSU Craiova si a doua cu Emil Sandoi singur pe banca, iar juvetii s-au apropiat in clasament la un singur punct de campioana Steaua.

Oltenii s-au impus in deplasare, cu 1-0, in fata lanternei rosii Petrolul Ploiesti, meciul fiind rezolvat inca din minutul 2.

Andrei Ivan, unul dintre cei mai in forma jucatori din campionat, a plecat cu mingea la picior din propria jumatate, a ajuns in careul advers si a marcat cu un sut pe jos la coltul lung. O actiune superba a jucatorului care in partea secunda a iesit accidentat din pacate pentru el si pentru CSU Craiova.

Cei de la Petrolul s-au aruncat in ofensiva dupa primirea golului si Nepomuceno a semnat prima ocazie in minutul 23 dintr-o lovitura libera obtinuta de Moussa in marginea careului.

Acelasi Moussa a fost protagonistul unei faze controversate in secventele de final ale primei reprize, cand a fost busculat in careul advers de Popov. Arbitrul n-a acordat nimic si n-a facut decat sa puna paie pe foc pe o atmosfera si asa extrem de incinsa.

La zece minute de la reluare oaspetii l-au pierdut pe Ivan, jucator accidentat in duel cu Fough-Porret, dupa care Craiova a avut un penalty clar ca lumina zilei neacordat la Bawab in minutul 61.

O faza la fel de discutabila a avut loc sapte minute mai tarziu in careul oaspetilor, cand Vatajelu l-a oprit la limita pe Farina.

CSU Craiova acumuleaza 15 puncte dupa acest succes si ramane pe sapte la un punct in spatele campioanei Steaua, care insa are un meci mai putin disputat.

Petrolul Ploiesti ramane ultima in clasament cu 2 puncte.

Petrolul: Pecanha – Beta (76 Varga), Benga, Genev, Porret – Marinescu, Bucsa – Peteleu (41 Farina), Zoubir, Nepomuceno (64 Tamuz) – Moussa. Rezerve: Bolboasa, Alecsandru, Chirita, Varga, Farina, Tamuz, Lemnaru. Antrenor: Eusebiu Tudor

CSU Craiova Balgradean – Achim, Popov, Kay (51 Acka), Vatajelu – Nuno Rocha, Mateiu, Zlatinski, Ivan (58 Baluta) – Bawab, Curelea (84 Hergheligiu). Rezerve: Straton, Acka, Bancu, Ferfelea, Hergheligiu, Baluta, Mazarache. Antrenor: Emil Sandoi

Brigada de arbitri: Marcel Birsan – Florin Paunescu, Vlad Barleanu. Rezerva: Dan Dreve.

sursa foto: csuc.ro



CSU Craiova invinge in deplasare Petrolul prin reusita de senzatie a lui Ivan