Liga 1

CSU Craiova intoarce spectaculos rezultatul si castiga pe terenul lui CFR Cluj

Un meci cu adevarat spectaculos duminica seara intre CFR Cluj si CSU Craiova in etapa a 13-a din Liga 1, ultima a turului.

O partida deschisa, cu numeroase faze la ambele porti, si care in cele din urma a fost castigata de CSU Craiova, cu 2-1.

Gazdele de la CFR Cluj au jucat mai bine in prima repriza, fara insa a reusi sa marcheze, dar la doua minute dupa pauza au dat lovitura prin camerunezul Beleck la o faza superba de atac, cu un triunghi de pase care l-a gasit pe Jakolis in postura pasatorului decisiv. Acesta a trimis in gura portii si Beleck a indeplinit o simpla formalitate.

Cu zece minute inaintea pauzei cei de la CFR Cluj au trimis in bara prin Ghomelt, jucator care a sutat din afara careului, mingea lovindu-l apoi in spate pe Balgradean.

Acelasi Balgradean s-a opus in minutul 40 la sutul lui Larie din actiune, CSU Craiova scapand ieftin dupa primele 45 de minute.

Nu a mai fost cazul dupa pauza, cand CFR Cluj a lovit decisiv dupa o faza incantatoare de atac. Gazdele au continuat sa forteze in cautarea golului doi si ocaziile s-au inmultit la poarta lui Blagradean.

Craiova a acuzat din plin socul primirii golului, iar jucatorii lui Emil Sandoi cu greu au mai reusit sa lege mai mult de 3-4 pase la iesirea din defensiva.

In minutul 65 Balgradean a respins cu o mana sutul lui Beleck din stanga careului, camerunezul patrunzand spectaculos de la limita offside-ului.

Chiar si asa, Craiova a revenit in meci si a egalat prin Nuno Rocha in minutul 79 la o centrare a lui Vatajelu de pe stanga. Venit la bara a doua, Nuno Rocha a impins mingea in poarta cu pretul unei accidentari.

Cand meciul se indrepta spre o remiza, Craiova a dat lovitura la o faza fixa in prelungiri. Un balon prelungit pentru Nuno Rocha a fost trimis de acesta in bara, dupa care mingea a fost din nou centrata si fundasul Dumitras a deviat pe langa Marc.

O reusita care i-a lasat fara reactie pe cei de la CFR Cluj, care nu au inteles nimic din ultimele minute ale unui meci pe care l-au dominat aproape fara drept de apel pana in minutul 79.

Cu aceasta victorie CSU Craiova ajunge la cota 19 puncte si o egaleaza pe ASA Tg.Mures, ocupanta locului 6, ultimul care asigura prezenta in playoff.

CFR Cluj: Marc – T. Lopes, Larie, Goian, Camora – Gomelt, Petrucci – Jakolis (81 Nuno Bruno), Cr. Lopez (82 Negrut), Nouvier (70 Paun) – Beleck. Antrenor: Francisc Dican.

CSU Craiova: Balgradean – Achim, Popov, Acka (20 Dumitras), Vatajelu – Baluta, Kay, Mateiu, Ivan (85 Curelea)– Bawab, Nuno Rocha. Antrenor: Emil Sandoi

Arbitri: Rusandu Lucian (Sfantu Gheorghe) - Avram Valentin (Bucuresti), Constantinescu Andrei (Bucuresti). Rezerva: Barbu Marian (Fagaras).

sursa foto: csuc.ro



CSU Craiova intoarce spectaculos rezultatul si castiga pe terenul lui CFR Cluj