Liga 1

CSMS Iasi prinde in extremis ultimul loc de Europa dupa o revenire de la 0-2 cu Timisoara

Final pasionant de sezonul in Liga 1 cu lupta in trei pentru ultimul loc in cupele europene, loc care pana la urma a revenit celor de la CSMS Iasi. Acestia vor reprezenta Romania in turul 2 preliminar din Liga Europa.

Echipa antrenata de Nicolo Napoli a revenit de la 0-2 in deplasare cu retrogradata ACS Poli Timisoara si a castigat cu 3-2, dupa doua goluri marcate in ultimeie opt minute.

Timisoara a deschis scorul printr-un super sut al debutantului Mailat si a majorat apoi prin Nimely din pasa lui Sorescu, un alt debutant promovat de Ionut Popa in aceasta etapa de final de sezon.

Iesenii au redus din diferenta prin Golubovic la ultima faza a primei reprize si au egalat in minutul 82 prin Cristea.

Italianul Piccioni avea sa aduca golul victoriei iesene pe Bega in minutul 90 cu un sut din afara careului, dupa o pasa primita de la portarul Grahovac. Acesta iesise cu mingea la picior pana aproape de centrul terenului.

In paralel, CSU Craiova a invins la pas Petrolul Ploiesti, cu 2-0, prin dubla lui Herghelegiu din prima repriza. Un rezultat care nu i-a ajutat pe olteni sa revina in Europa.

FC Botosani, a treia aspiranta la locul de Liga Europa, a invins fara drept de apel pe CFR Cluj intr-un meci cu aspect de amical pentru oaspeti. Ivanovici, Cabrera, Hadnagy si Popovici au marcat pentru echipa lui Leo Grozavu.

Concordia Chiajna si FC Voluntari au remizat, scor 1-1, in derby-ul echipelor ilfovene din Liga 1. Odibe a deschis scorul pentru Chiajna cu un sut din interiorul careului, iar Vodut a egalat din pasa lui Kone in partea secunda.

CSMS Iasi termina pe primul loc in playout, cu 39 de puncte, la egalitate cu CSU Craiova, in timp ce FC Botosani s-a clasat sub acestea la 38 de puncte.

ACS Poli Timisoara si Petrolul Ploiesti au retrogradat in Liga 2, iar FC Voluntari va disputa un baraj cu cea mai buna echipa de pe locul doi din esalonul secund.



CSMS Iasi prinde in extremis ultimul loc de Europa dupa o revenire de la 0-2 cu Timisoara