Liga 1

CSMS Iasi, noul lider surpriza al campionatului

Echipa CSMS Iasi a castigat, vineri seara, duelul cu CFR Cluj de pe teren propriu, scor 2-1, si a urcat pe primul loc in clasamentul Ligii 1, cu zece puncte in cinci etape. A fost un meci in nota obisnuita a campionatului intern, cu doua lovituri de la 11 metri usor acordate si un jucator eliminat.

Inceputul meciului de la Iasi a fost unul echilibrat, fara faze de poarta si cu un joc mai mult de asteptare.

De la oaspeti s-a remarcat tanarul mijlocas Alexandru Paun, de departe cel mai activ jucator al primelor minute. Acesta a avut si un sut in plasa laterala, un sut fara preluare in minutul 20.

Meciul a explodat cu adevarat in minutul 20, cand arbitrul Catalin Popa a dictat lovitura de la 11 metri pentru gazde la patrunderea lui Bojan Golubovic. Mai mult decat atat, portarul Mihai Minca a fost eliminat cu rosu direct, considerandu-se ca a faultat in postura de ultim aparator. O decizie cel putin discutabila.

Acelasi Goluboviv a transformat cu precizie si a scuturat plasa, reusind primul sau gol in acest sezon.

Iesenii au prins curaj si, profitand de omul in plus, au pus stapanire pe joc in minutele scurse pana la pauza. Pe fondul dominarii gazdelor a venit si al doilea din sutul lui Enescu. 

Acesta si-a reglat mai intai tirul cu un balon care nu a prins cadrul portii, pentru ca in minutul 38 sa dea lovitura cu o minge pe jos in stanga lui Traian Marc, fostul portar al lui Dinamo intrat in locul eliminatului Minca.

Gazdele de la CSMS Iasi puteau inchide meciul in minutul 56 dupa o recuperare a lui Tiganasu in duel cu Larie. Jucatorul Iasiului a intrat in careu si a intors mingea pentru sutul lui Grigorie, insa acesta a reluat peste poarta din 6-7 metri.

Finalul meciului a fost aprins de golul marcat de Larie din lovitura de la 11 metri, un penalty obtinut foarte usor de Guima in duel cu Mihalache.

Jucatorul portughez a saltat mingea spectaculos peste aparatorul advers, dupa care a cazut usor in careul iesenilor. 

Gazdele au ratat o mare ocazie prin Golubovic in minutul 90, reluarea acestuia din prima fiind blocata in extremis de portarul Marc.



CSMS Iasi, noul lider surpriza al campionatului