Liga 1

CSMS Iasi invinge pe U Cluj si se apropie de "Europa"

Returul senzational al lui CSMS Iasi a continuat, luni seara, cu victoria obtinuta de formatia moldoveana, scor 2-0, in fata uneia dintre contracandidatele in lupta pentru salvarea de la retrogradare. Curios, echipa antrenata acum de Nicolo Napoli se afla mai aproape de cupele europene, locul 7, decat de prima echipa aflata sub linia rosie a clasamentului. CSMS a acumulat 16 puncte in 2015, singurul pas gresit al iesenilor fiind inregistrat in etapa precedenta, in acel 0-0 din deplasarea de la Galati.

CSMS Iasi a avut prima ocazie la poarta lui Panagopoulos, in minutul 7, cand grecul dintre buturile Universitatii a parat excelent o executie din apropiere a lui Golubovic.

Riposta ardelenilor a venit imediat, dupa ce Viveiros a agitat transversala, iar pe respingere Lemnaru a reluat cu capul pe directia lui Grahovac.

Iesenii au cautat pana la pauza golul desprinderii, care avea sa vina in minutul 38. Enescu a executat exemplar o lovitura libera de pe partea dreapta, iar Mihalache a reluat din apropiere pentru 1-0. Prima reusita a sezonului pentru stoperul moldovenilor.

Golubovic putea dubla avantajul gazdelor la o noua centrare venita din partea lui Ionut Voicu. Bara transversala s-a opus si scorul a ramas cel stabilit de Mihalache.

Repriza secunda a avut un start vijelios, dupa ce Lemnaru a reluat cu capul pe directia lui Grahovac o minge primita de la nou-intratul Gravenberch.

Pe contraatac, Onduku l-a lasat pe Golubovic in situatie de unu la unu cu Panagopoulos. Bosniacul a preferat sa simuleze un fault, fortand o eventuala eliminare a portarului oaspetilor. Arbitrul George Gaman a vazut bine simularea varfului lui CSMS Iasi si a scos imediat cartonasul galben.

Putin a lipsit ca insusi Gomo Onduku sa modifice tabela de pe "Emil Alexandrescu", in minutul 51, la o patrundere a lui Tiganasu. Onduku nu a putut trimite decisiv din cativa metri.

In minutul 56, Golubovic a profitat de o iesire hazardata pe centrare a lui Panagopoulos si a punctat pentru 2-0, cu capul, din centrul careului.

Iesenii au controlat cu autoritate restul partidei, imbunatatindu-si recordul de peste 500 de minute fara gol primit in Liga 1.

CSMS IASI: Grahovac - Voicu, Mihalache, Plamada, Tiganasu - Enescu (F. Braga 75), Mitic, Badic, Onduku (Al. Cretu 67) - Ciucur (G. Bosoi 46), Golubovic

U CLUJ: Panagopoulos - Jovanovic, Neag, Skvorc, Ciupe - Lungu, Costin (V. Cristocea 58) - Viveiros (L. Kovacs 64), Morar, Mengolo (Gravenberch 46) - Lemnaru

Arbitru: George Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: Fl. Plamada 20, Golubovic 47/ Neag 16, Jovanovic 87

Cartonase rosii: -

Stadion: Emil Alexandrescu (Iasi)

Spectatori: 3000



CSMS Iasi invinge pe U Cluj si se apropie de "Europa"