Liga 1

CSMS Iasi aproape salvata, Rapid mai are de furca la evitarea retrogradarii

Italienii de pe banca lui CSMS Iasi si a Rapidului s-au anulat reciproc, scor 0-0, in epilogul rundei a 30-a. Echipa lui Cristiano Bergodi putea beneficia de o lovitura de pedeapsa in final, insa Radu Petrescu a preferat sa nu ia nicio masura la hentul comis in gura portii de Ionut Voicu. De cealalta parte, Nicolo Napoli este si mai aproape de indeplinirea obiectivului pentru care a fost adus la Iasi, si anume evitarea retrogradarii.

Daniel Pancu, huiduit la fiecare atingere de balon de cele cateva mii de oameni prezenti in tribunele stadionului Emil Alexandrescu, a expediat primul sut periculos spre poarta lui Grahovac. Bosniacul nu a intampinat probleme reale, in pofida faptului ca balonul a muscat gazonul in fata sa.

Alexandru Cretu (18) a continuat cu o executie asemanatoare, de la aproximativ 30 de metri, prin care l-a pus in garda pe Milos Buchta.

Cehul Gecov, angajat la marginea careului de Sapunaru, a reluat putin pe langa stalpul din stanga.

Daniel Pancu nu a apucat sa evolueze decat 30 de minute in aceasta confruntare. "Pancone" a fost inlocuit cu Kikas din cauza unei accidentari.

Repriza secunda a fost si mai saraca in faze de poarta, pe fondul unei prestatii modeste a echipei vizitatoare. Rapid a evoluat in "inferioritate numerica" inca din primul minut, daca e sa luam in calcul prestatia cenusie a unicului sau atacant, Benson.

Sapina (65) putea aduce golul mult sperat de giulesteni printr-o deviere periculoasa din apropiere.

Zece minute mai tarziu, Golubovic a dat cu piciorul unei oportunitati rare. Bole a centrat bine de pe dreapta, iar bosniacul a pus capul din 8 metri putin alaturi de tinta.

Spre final, rapidistii au solicitat pe buna dreptate o lovitura de pedeapsa pentru un hent comis de Ionut Voicu. Centralul Radu Petrescu nu a luat nicio masura in acest sens si CSMS Iasi-Rapid s-a incheiat asa cum a inceput, fara gol marcat.

CSMS Iasi: Grahovac - Voicu (M. Ciuca 87), Mihalache, Plamada, Tiganasu - Ciucur, Enescu (F. Braga 56), Cretu, Bole - Golubovic, Onduku (Badic 70)

Rapid: Buchta - Sapunaru, Cmovs, Sapina, Oriol - Garai, Gecov - Meulens (M. Martin 78), Pancu (Kikas 32), Edu Oriol - Benson

Arbitru: Radu Petrescu (Bucuresti)

Cartonase galbene: Mihalache 24, I. Voicu 36, Tiganasu 88/ Sapunaru 45, E. Oriol 56

Cartonase rosii: -

Stadion: Emil Alexandrescu (Iasi)



CSMS Iasi aproape salvata, Rapid mai are de furca la evitarea retrogradarii