Liga 1

CS Universitatea Craiova invinge la limita FC Botosani si egaleaza liderul in clasament

Victorie cu 1-0 obtinuta de CS Universitatea Craiova in meciul de sambata dupa-amiaza disputat pe teren propriu cu FC Botosani in etapa a 10-a din Liga 1.

O victorie adusa de Baluta in prima repriza si prin care echipa din Banie egaleaza liderul Steaua la puncte in clasament. Ambele echipe au cate 20 de puncte fiecare, cu mentiunea ca ros-albastri joaca duminica seara la Ploiesti cu FC Voluntari.

Indiferent de rezultatul meciului dintre Voluntari si Steaua etapa urmatoare vom avea un duel de foc pe Arena Nationala intre Steaua si Universitatea Craiova, doua rivale de traditie in fotbalul romanesc.

Meciul din Banie a inceput sub semnul prudentei, iar prima faza de poarta a aparut in minutul 7 la reluarea cu capul a lui Astfei pe langa buturile aparate de Calancea.

Craiova a raspuns prin sutul lui Ivan din minutul 20, o executie pe jos care nu i-a pus nicio problema bulgarului Iliev.

Baluta l-a cautat in minutul 25 pe Mazarache cu o minge in fata portii, iar atacantul juvetilor a reluat cu stangul fara a nimeri spatiul portii.

Echilibrul numeric de pe teren s-a rupt cu sapte minute inaintea pauzei, cand Bordeianu a vazut usor cartonasul rosu la o faza in care arbitrul a interpretat ca acesta l-ar fi calcat pe Zlatinsky.

Oltenii au profitat de omul in plus si, in minutul 44, au marcat unicul gol al intalnirii prin Baluta, excelent gasit pe zona centrala. Acesta a ramas singur cu portarul si l-a executat pe Iliev cu un sut plasat langa bara.

In partea secunda Craiova a jucat la conservarea rezultatului, fara a-si mai crea mari ocazii de majorare a avantajului, in timp ce Botosaniul s-a apropiat sporadic de poarta lui Calancea.

Gazdele au tremurat serios in minutele de final la o lovitura libera obtinuta de Roman in marginea careului, insa Fulop a trimis mult peste poarta si tribuna din Banie a rasuflat usurata.

A sasea victorie din acest sezon pentru CS Universitatea Craiova, una dintre echipele care joaca un fotbal frumos in acest moment in Liga 1.

In pofida infrangerii, FC Botosani ramane una dintre aspirantele la un loc in playoff si va avea un cuvant greu de spus in ecuatia primelor sase locuri la finalul sezonului regulat.



CS Universitatea Craiova invinge la limita FC Botosani si egaleaza liderul in clasament