Liga 1

Copos spune ca Rapid ar fi trebuit sa castige la masa verde meciul cu Steaua

Actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a declarat, joi seara, dupa calificarea în optimile de finala ale Cupei României, ca echipa giulesteana ar fi trebuit sa câstige la masa verde meciul cu Steaua, din Liga I, deoarece este incorect modul în care s-au comportat stelistii.

"Suporterii Rapidului sunt cei mai buni din tara, iar ceea ce au facut organizatorii meciului Steaua - Rapid, de pe Arena Nationala, e o rusine. E o rusine si pentru observatorul LPF si pentru brigada de arbitri. Pentru ceea ce au facut suporterii Stelei împotriva rapidistilor trebuia sa se opreasca meciul, e clar. Regulamentele sunt foarte clare în sensul asta. Suporterii Rapidului s-au comportant extraodinar, sunt cei mai buni", a spus Copos, adaugând, întrebat daca Rapid ar fi trebuit sa câstige meciul la masa verde: "Asa trebuia, pentru ca e incorect ce au facut si modul în care s-au comportat stelistii".

George Copos a precizat ca are încredere în jucatorii foarte tineri ai echipei Rapid: "Eu cred foarte mult în viitor, viitorul suna bine la Rapid, uitati-va de jucatori au intrat asatzi, de la 19 la 23 de ani, care au facut un joc foarte frumos. Viitorul suna bine la Rapid si am mare încredere în copiii Rapidului. Contez pe ei si voi face presine asupra lui Nelutu Sabau, sa ceada în jucatorii tineri de la Rapid".

Echipa Rapid a învins, joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 6-0 (3-0), formatia Olimpia Satu Mare, din Liga a III-a, în 16-imile Cupei României, si s-a calificat în optimile de finala ale competitiei. Golurile au fost marcate de Ionita '25, '31, Renan '35, '54, '71 si Ciolacu '75.

Înainte de începerea partidei, jucatorii rapidisti au afisat un mesaj împotriva discriminarii. Fotbalistii au intrat pe teren îmbracati cu tricouri albe peste echipamentul de joc, având inscriptionat în elimba engleza mesajul "Stop discrimination", si au afisat un banner pe care scria tot în limba engleza "Is CNCD still in function?", dar si "Câta nelegiuire cautionati domnilor?"

Liga Suporterilor Rapidisti (LSR) a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) în legatura cu manifestarile cu caracter rasist care au avut loc, luni, la derbiul cu Steaua, fiind vizati în special managerul stelist Mihai Stoica si crainicul Arenei Nationale, Gabriel Safta.

Marti, clubul Steaua a primit o penalitate financiara de 20.000 de lei si din partea Comisiei de Disciplina a LPF, în urma incidentelor de la partida cu Rapid. De asemenea, Jandarmeria a amendat clubul Steaua cu 40.000 de lei, din totalul de 127.000 de lei, pentru nerespectarea alin. 1 lit. e, din Legea 4/2008, care prevede obligatia "sa nu permita folosirea sistemelor de comunicare cu publicul pentru incitarea spectatorilor la violenta, la producerea de distrugeri sau la denigrarea imaginii participantilor la competitiile sau jocurile sportive". Totodata, pentru nerespectarea alin. 1 lit. r , care prevede obligatia unui club de a interzice "afisarea în arena sportiva a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu continut obscen sau care incita la denigrarea tarii, la xenofobie, la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta, indiferent pe ce suport ar fi inscriptionat", Jandarmeria a amendat Steaua cu 35.000 de lei.



Copos spune ca Rapid ar fi trebuit sa castige la masa verde meciul cu Steaua