Liga 1

Consiliul Concurentei investigheaza vanzarea drepturilor TV pentru Liga 1

Consiliul Concurentei a anuntat ca a deschis o investigatie privind modul in care s-a realizat vanzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga 1. Investigatia a pornit de la o plangere formulata pe aceasta tema. Din ceea ce se stie, plangerea a fost inaintata de RCS-RDS.

"LPF a vandut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfasoara in cadrul competitiei Liga I catre compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioada de 5 ani. Compania a decis sa le valorifice prin intermediul a doua posturi de televiziune in regim «cu plata». Investigatia nu vizeaza modalitatea in care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifica aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF", spune Consiliul Concurentei.

LPF a anuntat la 4 martie vanzare drepturilor TV pentru Liga 1 catre Sky Broadcast, o societate din Malta, iar in urmatorii cinci ani pentru aceste drepturi vor fi obtinuti cate 27.5 milioane de euro pe sezon.

Ulterior acestei date posturile Look TV si Transilvania Live, devenit ulterior Look Plus, au semnat un contract cu Sky Broadcast Ltd. pentru preluarea si difuzarea in regim de exclusivitate a meciurilor din Liga 1 si Cupa Ligii.

Apoi posturile Look TV si Look Plus au iesit de la 1 iulie din grila obligatorie, ceea ce a obligat societatile de cablu sa plateasca pentru retransmisia lor.

Initial doar compania UPC a incheiat un contract cu posturile Look pentru preluarea acestora, dar pana la startul sezonului actual de Liga 1 cele doua au fost incluse si in grila altor doi operatori importanti, Romtelecom si Orange TV.

In schimb, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live, la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, intrucat aceste televiziuni au decis sa renunte de la 1 iulie la regimul "must carry".



Consiliul Concurentei investigheaza vanzarea drepturilor TV pentru Liga 1