Liga 1

Condescu a fost trimis in judecata

Marin Condescu, fostul presedinte al clubului Pandurii Tg.Jiu si pentru o scurta perioada de timp manager al Unviersitatii Craiova, a fost trimis in judecata pentru delapidare, inselaciune si spalare de bani.

Parchetul Tribunalului Gorj il acuza pe Condescu de insusirea necuvenita a 5 milioane de lei in calitate de presedinte al clubului Pandurii.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul Tribunalului Gorj, fostul presedinte al clubului Pandurii Targu Jiu Marin Condescu si adjunctul acestuia Viorel Temelescu au fost trimisi in judecata, marti, de procurorii gorjeni, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Marin Condescu este acuzat de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, delapidare si spalare de bani, iar Temelescu, de complicitate la inselaciune si uz de fals.

Conform sursei citate, in perioada 23 martie - 29 septembrie 2011, Marin Condescu, in calitate de presedinte al Pandurii Targu Jiu, "a semnat in fals la rubrica «CESIONAR» si a uzat de un numar de trei inscrisuri denumite contract de cesiune creante, cunoscand ca acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Temelescu Viorel, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Targu Jiu, inducandu-i pe acestia in eroare, obtinand in acest mod un folos material injust in suma totala de 2.503.933 lei".

De asemenea, in perioada 23 martie 2011- 29 septembrie 2013, Condescu "prin folosirea unor contracte de imprumut fictive, care nu reflecta realitatea, acordate in calitate de persoana fizica catre CS Pandurii Lignitul Targu Jiu si-a insusit personal in mod necuvenit suma de 1.551.156 lei, la care se adauga suma transferata sistematic catre o firma din Targu Jiu de 1.080.000 lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv", mai arata sursa citata.



Condescu a fost trimis in judecata