Liga 1

Cobrea, erou pentru Petrolul in deplasare cu CFR Cluj. Primul punct al ploiestenilor in zece meciuri

A treia etapa din playout s-a incheiat cu un meci al suferintei intre CFR Cluj si Petrolul Ploiesti, meci incheiat la egalitate, scor 0-0, si in care fotbalul a fost oferit cu pipeta de cele doua echipe. Pentru Petrolul este primul punct obtinut in zece meciuri.

Cu un nou antrenor pe banca in persoana lui Ionel Gane, Petrolul a avut o exprimare modesta si doar interventiile salvatoare ale portarului Cobrea au facut ca gruparea ploiesteana sa plece cu un punct din Gruia.

Intr-o vizibila scadere de forma, CFR Cluj s-a chinuit sa ajunga la poarta adversa, iar atunci cand a facut-o s-au lovit de inspiratia lui Cobrea, de departe omul meciului, sau de bara cum s-a intamplat in minutul 38.

Prima ocazie a meciului a apartinut gazdelor si a venit in minutul 15 la sutul lui Nouvier din afara careului. Mingea a trecut putin peste transversala portii adverse.

Cu cinci minute inaintea finalului Cobrea a avut o prima interventie salvatoare la reluarea din sase metri a lui Cristian Lopes. O minge pe care scria gol in noua cazuri din zece, insa Cobrea a fost omul potrivit la locul potrivit.

Gaura mare in defensiva oaspetilor in minutul 56 la mingea lui Camora pentru Coelho, insa fundasul celor de la CFR Cluj a trimis mult peste poarta fara preluare.

Bud a reluat cu capul putin pe langa poarta in minutul 69, dupa care Cobrea a avut o noua interventie providentiala, cu patru minute inaintea finalului, la mingea trimisa de Camora din lovitura libera direct spre vinclu. Portarului Petrolului a scos peste transversala cu o interventie de zile mari.

Un punct nesperat obtinut de Petrolul, care ramane lanterna rosie cu cinci puncte, in timp ce CFR Cluj este a treia echipa din playout dupa CSU Craiova si CSMS Iasi.



Cobrea, erou pentru Petrolul in deplasare cu CFR Cluj. Primul punct al ploiestenilor in zece meciuri