Liga 1

Chiajna invinge Otelul intr-un meci de 6 puncte

Neinvinsa in ultimele 4 etape din Liga 1, echipa pregatita de Marius Sumudica a dispus de Otelul, vineri seara, scor 3-0, gratie dublei reusite de Mihai Dina si reusitei lui Florin Purece. Fostul "juvet" a fost eroul meciului de la Chiajna, dupa ce a fost introdus in repriza secunda de Marius Sumudica si a inscris primele doua goluri ale gazdelor. Dina a deschis scorul la prima atingere de balon (57), victoria gazdelor capatand contur, zece minute mai tarziu. La ultima faza a meciului, Purece a stabilit scorul final. Rezervele lui Sumudica au fost esentiale pentru victoria formatiei ilfovene.

Dominarea teritoriala a gazdelor din startul partidei putea fi stearsa cu buretele de Hamroun, in minutul 13, cand varful Otelului si-a incercat norocul cu un sut puternic de la peste 25 de metri.

Un sfert de ora mai tarziu, Dyulgerov si Florea s-au incurcat reciproc in interiorul careului mic, iar fosta campioana a Romaniei a scapat cu bine la o faza care putea aduce deschiderea scorului.

In minutul 31, Ma-Kalambay a fost la un pas de a comite o noua greseala copilareasca in poarta Otelului, dupa cea din urma cu o saptamana. Congolezul s-a repliat in timp util si a respins de pe linia portii mingea trimisa "acasa" de Stelian Cucu.

Stefan Grigorie, demarcat in 8-9 metri, nu a putut cadra o minge centrata din banda dreapta de  Boldrin (34).

Finalul de repriza a fost unul destul de animat, in conditiile in care arbitrul Lucian Rusandu nu a observat faultul comis in careu asupra lui Wellington (37), iar Stelian Cucu l-a evidentiat pe Florin Matache cu un voleu frumos din marginea careului mic (39).

Imediat dupa reluare, Florin Cernat a fost aproape sa il invinga pentru prima data pe Matache. Veteranul formatiei de la malul Dunarii a inventat o executie splendida din afara careului mare, insuficient insa pentru a-l surprinde pe Matache, care a impins bine in picioare si a scos de sub transversala.

Nemultumit de prestatia lui Stefan Grigorie, Marius Sumudica (suspendat), aflat in tribune, a mutat in minutul 57. Mihai Dina a intrat in locul fostului jucator al Brasovului.

Contrar cursului jocului, Concordia a modificat tabela la putin timp dupa introducerea lui Mihai Dina. Dina a aparut bine in apropierea portii si a pus latul pentru 1-0, la centrarea din corner a lui Boldrin.

Mai mult decat atat, zece minute mai tarziu, Mihai Dina si-a trecut in cont dubla printr-un sut imparabil, la firul ierbii, din interiorul careului.

Matache a evitat posibilitatea unui final incins de meci, in minutul 75, cand l-a blocat in situatie de unu la unu pe Laurentiu Iorga. Tot Matache a intervenit si in fata lui Florin Cernat, doua minute mai tarziu.

In prelungiri, Florin Purece, angajat in careu de Boldrin, a punctat pentru 3-0 cu o executie eleganta pe langa Ma-Kalambay.

Chiajna: Fl. Matache - Dyulgerov, D. Lung, Maftei, Bucurica, B. Madeira - R. Alves, Grigorie (M. Dina 57), Boldrin - D. Florea (Fl. Purece 58), Wellington (T. Serediuc 80)

Rezerve: Ramniceanu, M. Dina, Serediuc, Fl. Purece, Musat, Dragarski, Cr. Raiciu

Otelul: Ma-Kalambay - Solomou, Leca, Cucu, D. Popescu - Sanaa (Al. Tudorie 71), Helder Tavares - Iorga, Fl. Cernat, Hamroun (Cristea 64, E. Dica 77) - I. Popa

Rezerve: Hotoboc, An. Miron, Murgoci, Tudorie, E. Dica, R. Tatar, C. Cristea

Arbitri: Rusandu Lucian (Sfantu Gheorghe) -  Orbulet Mircea (Bucuresti), Hulubei Daniel (Vaslui);  Ionita Eduard (Constanta).

Observator CCA: Adrian Vidan (Bucuresti).

Observator LPF: Bogdan Niculae (Ilfov).

Cartonase galbene: Maftei 16, Wellington 23/ Helder 25, Leca 82

Cartonase rosii: -

Stadion: Concordia (Chiajna)



Chiajna invinge Otelul intr-un meci de 6 puncte