Liga 1

CFR invinge "U" in prelungiri si egaleaza Steaua

CFR Cluj s-a impus cu multa sansa in derbiul Clujului, 1-0 cu "U", gratie golului inscris in prelungiri de Thiago Lopes. Cu un om in plus mai bine de o repriza, dupa eliminarea lui Mengolo, echipa lui Vasile Miriuta si-a aratat limitele in fata unui adversar care a aglomerat excelent in aparare. Mai mult decat atat, Mario Felgueiras a fost cel mai bun om al gazdelor, oferindu-i posibilitatea lui Thiago Lopes de a deveni eroul serii. CFR egaleaza Steaua in clasament, avand un golaveraj mai slab.

Derbiul Ardealului a debutat cu o faza incinsa la poarta slovacului Veselovsky, care s-a vazut singur cu Tade, in minutul 4, si a evitat deschiderea rapida a scorului printr-o interventie la limita.

La mijlocul reprizei, Nuno Viveiros nu a fost capabil sa il surprinda pe conationalul sau, Mario Felgueiras, cu un sut la firul ierbii din lovitura libera. Portarul CFR-ului a acoperit bine coltul scurt, retinand de la radacina barei.

In minutul 34, Mengolo a scapat spre poarta lui Felgueiras si l-a luat la tinta pe Super Mario. La faza imediat urmatoare, Mengolo a simulat un fault in careu, solicitand penalti, fapt pentru care a vazut al doilea cartonas galben din partea centralului George Catalin Gaman.

Prima parte s-a incheiat cu Guima in prim-plan, dupa o lovitura de cap peste transversala, din 6-7 metri. In jumatatea adversa, Ciupe, observandu-l pe Felgueiras iesit din poarta, a incercat lobul de la 40 de metri. A fost nevoie de interventia lusitanului, sub bara, ca scorul sa ramana 0-0 la pauza.

CFR Cluj a dezamagit cumplit in superioritate numerica, fiind foarte aproape sa fie pedepsita, cu un sfert de ora inainte de final, cand Florin Achim a profitat de marcajul larg al lui Ionut Rada si a tras spre vinclu. Felgueiras a raspuns din nou prezent, parand in afara terenului.

In minutul 85, Felgueiras a evitat rusinea cu un plonjon precis la sutul din 16 metri al lui Viveiros. Pe contraatac, Veselovsky nu s-a lasat mai prejos, aruncandu-se ca o felina la "capul" din apropiere al fostului petrolist Ferebory Dore.

CFR Cluj a dat lovitura la ultima faza, pe fondul unei neatentii in defensiva oaspetilor. Thiago Lopes a dat dovada de prezenta de spirit si a trimis CFR-ul si mai aproape de Steaua in clasament.

CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Larie, Rada, Camora - Muniru (Christian 46), Monroy - Jakolis (Thiago Lopes 66), Guima (Dore 46), Ivanovski - Tade

Rezerve: Vatca, T. Lopes, Ene, Petrucci, Christian, Dore, Paun

U Cluj: Veselovsky - Ciupe, Skvorc, Ninu, Musat - Bucsa, Lungu (Stojanovic 90+3) - Paulinho (R. Costin 42), Cristocea (Fl. Achim 70), Viveiros - Mengolo

Rezerve: Niculescu, Bratu, R. Costin, Fl. Achim, Boutadjine, Stojanovic, Ceppelini

Arbitru: George Catalin Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: Camora 63/ Mengolo 19, Viveiros 61, Ciupe 65, R. Costin 75, Bucsa 79

Cartonase rosii: Mengolo 35

Stadion: Dr. C-tin Radulescu



CFR invinge "U" in prelungiri si egaleaza Steaua