Liga 1

CFR invinge Gaz Metan si tine trena granzilor

CFR Cluj s-a impus in stil de mare campioana, in epilogul etapei, 4-1 cu Gaz Metan, intr-un meci in care Ciprian Petre a deschis scorul dupa primul sfert de ora, ceferistii au egalat pana la pauza prin Guima, pentru ca Larie si Tade cu o dubla sa pastreze punctele in Gruia si sa o trimita pe fosta castigatoare a Ligii 1 pe locul 4, in spatele Petrolului, Stelei si Astrei Giurgiu.

Tade a semnat prima ocazie de gol a CFR-ului, in minutul 4, cu o lovitura de cap imprecisa la centrarea de calitate furnizata din linia a doua de Guima.

Zece minute mai tarziu, Guima a finalizat cu capul in bara transversala o suita de cornere a gazdelor.

Contrar cursului jocului, Gaz Metan a deschis scorul dupa primul sfert de ora. Ciprian Petre, liber ca pasarea cerului la limita careului, l-a trimis la seminte pe Felgueiras printr-o reluare surprinzatoare cu latul.

La mijlocul reprizei, Petre a fortat dubla cu o executie de la distanta, deviata norocos in corner de aparatorii trimisi in teren de Miriuta.

Scorul pauzei, 1-1, a fost stabilit de Guima, care a aparut excelent pe respingere la lovitura de cap din apropiere a lui Larie, impingand mingea in plasa (42).

Putin peste cinci minute le-au luat clujenilor sa intoarca scorul in partea secunda, dupa ce Larie l-a lasat fara replica pe Plesca, din pasa lui Guima.

In minutul 67, scorul a devenit 3-1 in favoarea lui CFR Cluj, gratie lui Tade, la un penalti discutabil acordat de centralul partidei si, mai apoi, transformat impecabil de francez.

Cu un sfert de ora inainte de final, mediesenii au avut posibilitatea de a reveni in meci, insa Tahar a irosit un penalti acordat, aparent, usor de central.

In minutul 85 avea sa se rupa si echilibrul numeric, la o faza in care Sergiu Muth a avut o interventie gratuita la mijlocul terenului, sanctionata cu "rosu" de Adrian Ilies.

La urmatorul atac, Tade a realizat dubla la un serviciu perfect din banda al argentinianului Camora.

CFR Cluj: Felgueiras - Susic, Rada, Larie, Camora - Muniru (Christian 61), Monroy - Deac, Jakolis (Fl. Costea 46), Bruno Guimaraes (M. Ivanovski 70) - Tade

Gaz Metan: Plesca - Cretu, Trtovac, Muth, Szilagyi - Ciprian Petre, Romeo (Llullaku 57), Todea (Enescu 70), Tahar - Buziuc (D. Roman 63), Figliomeni

Arbitru: Adrian Ilies

Cartonase galbene: Muniru 35, Larie 75/ Buziuc 38, Szilagyi 67

Cartonase rosii: S. Muth 84

Stadion: Dr. C-tin Radulescu

Spectatori: 5000



CFR invinge Gaz Metan si tine trena granzilor