Liga 1

CFR face scor cu Ceahlaul inaintea dublei cu Dinamo Minsk

CFR Cluj a efectuat, duminica, un antrenament util in compania Ceahlaului Piatra Neamt, scor 4-0, la capatul unei joc in care nemtenii au aratat in cea mai mare parte a timpului ca o echipa de liga secunda. Tade, cu o dubla, Costea si Negrut au dat cu subsemnatul in debutul convingator al trupei lui Miriuta in noua stagiune.

Startul partidei a reprezentat un monolog la poarta lui Jovic, salvat in doua randuri de executiile imprecise ale ceferistilor. In minutul 8, Tade a scapat singur spre poarta lui Jovic, dar a finalizat pe langa stalpul din dreapta sa. Cinci minute mai tarziu, Negrut a tras la indiggo finalizarea francezului dupa un dribling eficient in zona punctului cu var.

Tade a revenit la finalizare, undeva la mijlocul reprizei, cand s-a demarcat excelent de langa Achim si a reluat spre vinclu, iar Jovic a deturnat mingea in corner. Negrut a respectat "tiparul" din debut, cu o executie alaturi la o minge asezata la 12-13 metri.

Din nimic, Chitosca a trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 27. Mario Felgueiras a gafat in aparare, lasandu-l singur cu poarta goala pe jucatorul Ceahlaului, in unghi. Chitosca a reluat insa la incheietura barelor.

Tade a reusit sa sparga gheata, in minutul 33, cand l-a invins pe Jovic cu o lovitura de cap imparabila la centrarea de pe dreapta primita de la fostul jucator al Ceahlaului, spaniolul Aitor Monroy.

Scorul pauzei, 2-0, a fost stabilit de acelasi Tade, care a profitat de marcajul lejer al lui Andrei Marc si a punctat printr-un sut la coltul lung.

La putin timp dupa reluarea jocului, Florin Costea a inscris cu un sut sec din interiorul careului, profitand si de marcajul inexistent al fundasilor nemteni.

Sergiu Negrut a majorat diferenta, 4-0, printr-o executie direct la vinclu (57), pentru ca Larie sa iroseasca un penalti obtinut de Guima (60).

Clujenii nu au mai fortat pe final, preferand sa isi pastreze energia pentru dubla din Europa League cu bielorusii de la Dinamo Minsk si, respectiv, pentru viitoarele meciuri de foc din Liga 1.

CFR Cluj (4-2-3-1): Felgueiras - Susic, Larie, Rada, Camora - Muniru, Monroy - Deac, Negrut (Christian 63), Fl. Costea (Jakolis 75) - Tade (Guima 56)

Rezerve: Amadio, Lopes, Ene, Jakolis, Szilard, Pinto, Da Silva

Antrenor: Vasile Miriuta

Ceahlaul (4-4-2): Jovic - Dumitras, Marc, Ichim, Cazan - Tepes (D. Popadiuc 46), Onciu (S. Tabacariu 69), Achim, Chitosca (Al. Margina 76) - Pavel, Mandrusca

Rezerve: Calancea, Tabacariu, Slavickas, Popadiuc, Clonin, Stefanescu, Margina

Antrenor: Marin Barbu

Arbitru: Marcel Birsan

Cartonase galbene: Negrut 29, Larie 64/ A. Marc 60, L. Cazan 73

Cartonase rosii: -

Stadion: Dr. C-tin Radulescu

Spectatori: 4000



CFR face scor cu Ceahlaul inaintea dublei cu Dinamo Minsk