CFR CLuj

Oficial: Paszkany a iesit din fotbal, CFR Cluj preluata de 29 de firme

Arpad Paszkany, patronul echipei CFR Cluj, a declarat miercuri ca a renuntat la fotbal, a iesit din actionariataul echipei, iar clubul a fost cedat catre mai multi investitori, toti din Romania.

“Din 2001 si pana in 2011 cred ca CFR Cluj a reusit un record in ceea ce priveste fotbalul european. Sunt foarte multi bani investiti in acest club. Din 2012 si eu m-am gandit ca am avea nevoie de un investitor din afara granitelor daca vrem sa crestem in performanta”, a spus Paszkany intr-o conferinta de presa.

“Cred ca avem nevoie de o infuzie de capital de 15-20 milioane de euro pe an timp de 4-5 ani pentru a reusi sa atingem performantele dorite. Au fost vreo doua momente in care am fost aproape sa ne atingem obiectivul atragerii unui investitor. Mai sunt discutii si in prezent. Sper ca participarea in cupele europene sa ne apropie de acest obiectiv”, a adaugat patronul clubului CFR Cluj.

Paszkany a mai spus ca in Consiliul de Administratie al clubului CFR Cluj sunt 29 de societati, toate inregistrate pe teritoriul Romaniei, din mai multe domenii de activitate.

"Nu-mi doresc sa investesc la incio alta echipa, nici din Romania si nici din strainatate. Anul acesta am realizat doua lucruri pe care mi le-am propus: am iesit din fotbal si din televiziune. Eu personal nu mai sunt actionar la CFR 1907 Cluj si mi-am cedat actiunile pentru urmatorii zece ani. Colegii mei de la cele doua posturi de televiziune (n.r.-Look TV si Transilvania Live) au obligatia sa asigure emisia in urmatorii cinci ani", a mai spus Paszkany.

Echipa ardeleana va juca in Europa League profitand de problemele financiare ale clubului Dinamo. Desi a incheiat sub Dinamo si FC Vaslui in clasament, CFR Cluj va reprezenta Romania in Europa League.



Oficial: Paszkany a iesit din fotbal, CFR Cluj preluata de 29 de firme