Liga 1

CFR Cluj, victorie autoritara in Stefan cel Mare

In ultima partida a etapei a 16-a din Liga 1, CFR Cluj s-a impus cu 2-0 (1-0) in fata lui Dinamo chiar pe terenul echipei bucurestene.

Meciul a inceput practic de la 1-0 pentru ardeleni, dupa ce Juan Carlos Ruiz a deschis scorul inca din minutul 3 la primul sut pe poarta.

Dinamo ar fi putut restabili egalitatea in minutul 11, cand centralul Catalin Popa a acordat usor penalty la o minge care l-a lovit in piept pe Laurentiu Rus.

Palic si-a asumat executia si a trimis in bara, insa Dinamo a ratat o alta ocazie in minutul 25 la lobul incercat de Rotariu, faza la care se putea acorda penalty la ciocnirea atacantului dinamovist de portarul Marc.

Trei minute mai tarziu CFR Cluj si-a majorat avantajul dupa o faza ofensiva foarte frumos construita si care a pornit de la un balon pierdut de Busuladzic in propria jumatatea. Mingea a ajuns la Sorsa si acesta a ridicat balonul peste Branescu.

Pana la pauza Dinamo a trecut in doua randuri pe langa deschiderea scorului prin Rotariu. Mai intai, in minutul 35, atacantul dinamovist a sutat pe langa poarta dintr-o pozitie ideala, dupa ce il intorsese spectaculos pe Larie. In finalul reprizei Rotariu a patruns in viteza si sutul acestuia pe jos a fost respins cu piciorul de Marc, iar slovacul Nemec a reluat incredibil pe langa poarta.

In partea secunda CFR Cluj a ratat desprinderea la lovitura de cap a lui Sorsa din mintuul 71 respinsa de Branescu, dupa care la faza imediat urmatoare Marc s-a evidentiat la reluarea lui Rotariu.

Branescu a avut o noua interventie salvatoare, o dubla interventie, in minutul 79 la mingile trimise spre poarta de Omrani si Rus.

Cu acest succes CFR Cluj isi consolideaza locul in primele sase din clasament, in timp ce Dinamo incepe sa tremure pentru prezenta in playoff fiind amenintata de trei echipe urmaritoare.

foto: facebook.com/cfr1907



CFR Cluj, victorie autoritara in Stefan cel Mare