Liga 1

CFR Cluj trece cu 1-0 de Botosani si ajunge pe loc de playoff

Plecata de la minus sase in dreptul punctelor la inceputul sezonului, CFR Cluj ajunge dupa 15 etape sa ocupe unul dintre locurile care ii dau dreptul de a evolua in playoff. Aceasta dupa ce formatia din Gruia a trecut, luni seara, pe teren propriu, de FC Botosani, cu 1-0 (0-0).

Botosaniul a inceput cum nu se poate mai rau meciul. Golofca a primit cartonasul galben in secunda 58 pentru o simulare in careul advers, iar Vasvari s-a accidentat in minutul 4 la un duel aerian.

Ocazie pentru CFR Cluj la cursa lui Paun pe dreapta si mingea pe care acesta i-a oferit-o in fata portii lui Bud. Golgeterul celor clujenilor a ratat incredibil sansa golului cu numarul noua in acest sezon.

Primul corner al meciului din Gruia a venit abia in minutul 41 si a apartinut oaspetilor la o minge trimisa de Golofca in fata portii si respinsa afara de Larie.

Gazdele au avut la randul lor cea dintai lovitura de la coltul terenului abia in minutul 48.

Meciul s-a aprins abia dupa minutul 60, cand au inceput sa apara si marile ocazii. Omrani si-a testat sutul in minutul 63, dar mingea a trecut pe langa poarta, dupa care, trei minute mai tarziu, oaspetii au ratat o mare sansa de gol.

Totul a pornit de la o minge respinsa de Larie pana in picioarele lui Astfei, jucator al carui sut a fost respins in lateral de portarul Marc. Aflat pe urmarire Golofca a fost blocat in extremis de Camora aruncat la sacrificiu.

Replica gazdelor nu a intarziat sa apara si Dimitrov a scos cu capul de pe linia portii in minutul 69 reluarea cu capul a lui Lopes in urma unui corner.

Golofca a avut pozitie ideala de sut la poarta in minutul 76, dar a intarziat nepermis de mult finalizarea si s-a vazut blocat spre disperarea lui Leo Grozavu.

Bud a primit cartonasul galben in minutul 82 pentru o simulare in careu si nu va juca etapa urmatoare cu Dinamo, insa cei de la CFR au dat uitarii acest moment in minutul 90 cand s-a produs deschiderea scorului.

Balonul centrat de Negrut din flancul stang a fost reluat acrobatic pe spate de Larie pentru un 1-0 care o aduce pe CFR Cluj la egalitate cu FC Botosani pe loc de playoff.



CFR Cluj trece cu 1-0 de Botosani si ajunge pe loc de playoff