Liga 1

CFR Cluj se apropie de playoff dupa victoria cu ACS Poli Timisoara

Echipa CFR Cluj a castigat, vineri seara, meciul disputat in deplasare cu ACS Poli Timisoara, scor 2-1, si se apropie amenintator de pozitia a 6-a ocupata in acest moment de ASA Tg.Mures.

Felipe Nascimento si Cristian Lopez au marcat pentru ardeleni, in timp ce golul Timisoarei a venit din piciorul lui Javier Hernandez.

Acelasi jucator care a marcat pe final de meci si contra Stelei, in 13 septembrie, de cand dateaza practic ultima victorie a banatenilor in Liga 1.

De la acel 1-0 pe teren propriu cu Steaua echipa lui Florin Marin n-a mai cunoscut gustul victoriei in primul esalon si a adunat trei egaluri si doua infrangeri la rand.

CFR Cluj nu mai castigase din aceeasi etapa, cand a depasit cu 2-0 pe Dinamo in Stefan cel Mare.

Meciul

Partida de vineri seara a inceput cum nu se poate mai rau pentru banateni, Goga accidentandu-se dupa doar doua minute. In cele din urma acesta a fost schimbat chiar cu Javi Hernandez, cel care avea sa marcheze golul de onoare in finalul partidei.

Felipe Nascimento a spart gheata pentru CFR Cluj in Liga 1 cu un sut din afara careului, in minutul 16, executie care l-a lasat fara reactie pe portarul Kirschtein, cel care aparase doua lovituri de la 11 metri cu Steaua in Cupa Ligii.

Timisoara a cautat egalarea si aceasta putea veni dupa doar cinci minute la devierea lui Muresan spre propria poarta din centrarea lui Javi Hernandez.

Faza controversata in minutul 23 cand acelasi Hernandez a trimis mingea in poarta, dar golul a fost invalidat dupa o semnalizare de la margine pentru un offside la Elek, jucator care n-a atins mingea, dar si-a manifestat intentia de a o juca.

Cu doua minute inaintea pauzei, Cristian Lopez a dublat avantajul CFR-ului si a ajuns astfel la cota 7 goluri in acest sezon. O faza simpla de contraatac cu pasa lunga in dreapta pentru Nouvier, acesta i-a luat fata lui Dan Popescu si a pasat in centru pentru Lopez, aflat fara marcaj.

Timisoara a presat mai mult in partea secunda, fara insa a-si crea ocazii clare de a marca. Exceptie a facut reluarea cu capul a lui Canu din minutul 85, cand portarul Marc s-a intins si a respins peste bara.

Acesta nu a mai avut ce face la sutul lui Hernandez din minutul 90, minge sutata din afara careului si care s-a dus sub transversala.

Caseta tehnica

ACS Poli: Kirschstein - Belu, Canu, Melinte, D. Popescu - Artean (Croitoru '66), Llorente, Curtean, Ov. Popescu (Rufino '46) - Goga (Hernandez '10), Elek. Antrenor: Florin Marin.

CFR Cluj: Marc - T. Lopes, Larie, Muresan, Camora - Nascimento (Beleck '74), Tomislav - Paun, Petrucci, Nouvier - C. Lopez (Negrut '90+1). Antrenor: Francisc Dican.

Cartonase galbene: Nascimento '71, T. Lopes '81, Paun '90+3, Marc '90+3

sursa foto: lpf.ro



CFR Cluj se apropie de playoff dupa victoria cu ACS Poli Timisoara