Liga 1

CFR Cluj castiga dupa 68 de ani in deplasare cu Steaua

In derby-ul etapei a 9-a CFR Cluj a invins-o pe Steaua la Bucuresti, cu 2-1 (1-1), prin dubla lui Cristi Bud. Steaua a avut un jucator in plus din minutul 77, cand Tiago Lopes a fost eliminat.

De la un 4-1 inregistrat in 1948 CFR Cluj nu mai castigase in fata Stelei la Bucuresti, iar cu rezultatul de joi seara liderul Ligii 1 sufera prima infrangere a sezonului in campionat.

Meciul la care au asistat cu indulgenta 3.000 de spectatori a inceput cu doua mari ocazii in contul ros-albastrilor, ambele consemnate in minutul 4. Mai intai Enache a trimis cu capul in transversala, pentru ca imediat dupa portarul Minca sa respinga sutul lui Golubovic, un atacant departe de cele aratate la CSMS Iasi.

Contrar cursului jocului cei de la CFR Cluj au marcat in minutul 13 prin golgeterul echipei Cristi Bud. Excelent gasit demarcat in fata portii la o minge trimisa de Nouvier, varful din Gruia a reluat in plasa profitand de absenta din marcaj a lui Aganovic.

Fundasul stanga stelist s-a si accidentat si a trebuit inlocuit cu Momcilovic, jucator revenit dupa o perioada de indisponibilitate. Interesant este ca Steaua a egalat in inferioritate numerica pana la efectuarea acestei modificari.

In minutul 21, Enache a centrat din dreapta, Tanase a preluat pe piept si a inscris cu piciorul stang ajungand la cota trei reusite in tricoul Stelei.

CFR Cluj a revenit la conducere in minutul 65 prin acelasi Bud, jucator care a finalizat ca la carte un contraatac pus in scena de Tomislav Sorsa.

Din minutul 77 oaspetii au ramas in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Tiago Lopes, iar Steaua s-a aruncat cu tot efectivul in atac.

O singura ocazie importanta au avut gazdele la o reluare cu capul a lui Enache respinsa de Nascimento de pe linia portii.

CFR Cluj o invinsese ultima oara pe Steaua in campionat la Bucuresti in 1948.

Steaua: Nita - Enache, Tamas, Tosca, Aganovic (Momcilovic 20') - Moke, Boldrin (Jakolis 54') - Adi Popa, Fl. Tanase, De Amorim (Bourceanu 46') - Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

CFR: Minca - Thiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu - Rus, Sorsa (Tinc 88'), Nascimento, Nouvier - Ruiz (Ene 75'), Bud (Omrani 70'). Antrenor: Vasile Miriuta.

sursa foto: facebook.com/FCSBOfficial



CFR Cluj castiga dupa 68 de ani in deplasare cu Steaua