Liga 1

Cele patru cluburi nou-promovate au primit licenta de Liga 1

Cele patru cluburi nou-promovate in Liga I, CSMS Iasi, Viitorul Constanta, Gloria Bistrita si Gaz Metan Severin, au primit licenta pentru sezonul 2012-2013 din partea Departamentului de licentiere din cadrul Federatiei Române de Fotbal, informeaza, vineri, site-ul oficial al FRF.

Gaz Metan Severin va evolua in sezonul viitor in Liga I ca urmare a unei decizii a Comitetului Executiv al FRF, potrivit careia ocupanta locului trei din Seria II a Ligii a II-a promoveaza in locul FC Timisoara, grupare care si-a retras dosarul de licentiere.

Dintre cluburile participante in Liga a II-a in sezonul recent incheiat, care au solicitat licenta de Liga I pentru sezonul competitional 2012-2013, au mai primit raspuns favorabil FC Bihor, CF Braila si FC Arges, chiar daca nu au reusit promovarea.

Comisia de licentiere a cluburilor - instanta de fond a refuzat acordarea licentei gruparii Universitatea Craiova, motivând decizia prin "lipsa calitatii procesuale a solicitantului de licenta si pentru neindeplinirea criteriilor sportive, de infrastructura, de personal si administrative, juridice si financiare".

Clubul Universitatea Craiova a fost exclus provizoriu de Comitetul Executiv al FRF anul trecut, aceasta hotarâre fiind apoi validata de Adunarea Generala Ordinara a FRF din 14 mai. Decizie

Împotriva hotarârii instantei de fond, gruparea Univeritatea Craiova a formulat o contestatie la Comisia de Apel din cadrul departamentului de licentie al FRF. Memoriul a fost respins ca netaxat, Comisia de Apel mentinând dispozitiile hotarârii nr. 33/25 mai 2012 a Comisiei de licentiere a cluburilor.

Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive si executorii pe plan national. Acestea pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne.

Mediafax



Cele patru cluburi nou-promovate au primit licenta de Liga 1