Liga 1

Ceahlaul se desparte de proprii suporteri cu o victorie impotriva Craiovei

Retrogradata Ceahlaul a invins la limita, scor 2-1, CSU Craiova intr-o partida programata in cadrul etapei a 33-a a Ligii 1. Alexandru Barna, portarul Ceahlaului, are un mare merit pentru inregistrarea acestui rezultat, in conditiile in care elevii lui Sorin Cirtu si Emil Sandoi l-au intrebuintat serios pe parcursul celor 90 de minute. Oltenii au irosit astfel sansa de a mai urca in clasament, pana pe pozitia a patra, pierzand si cateva sute de mii de euro ce urmeaza a fi incasati din drepturile de televizare.

Startul partidei de la Piatra Neamt a adus doua situatii bune de a marca. In prima faza, jucatorii de atac ai Ceahlaului nu au putut profita de o inexactitate a portarului Balgradean. In careul opus, Alexandru Barna a scos miraculos din fata lui Nuno Rocha, dupa o combinatie purtata cu Andrei Herghelegiu.

Adrian Carstea (8) a finalizat imprecis o patrundere in flancul stang a aceluiasi Herghelegiu.

Barna a avut un cuvant de spus si la executia spre vinclu a lui Alexandru Baluta, din minutul 13.

Sebastian Chitosca a oferit replica nemtenilor, la mijlocul reprizei, cand a trimis foarte aproape de stalpul din dreapta al portii aparate de Balgradean.

Cu zece minute inainte de pauza, Balgradean s-a intins cat a putut la sutul lui Sialmas, din zona punctului cu var, si scorul a ramas neschimbat.

Andrei Herghelegiu (38) a concretizat superioritatea oltenilor dupa un sut din interiorul careului, deviat decisiv de Razvan Gorea.

Elevii lui Cirtu si Sandoi au intrat in avantaj la vestiare, in pofida faptului ca Robert Caruta (41) a avut in varful ghetei reusita de 1-1.

Jocul s-a reluat cu o noua ocazie a oaspetilor, dupa ce Baluta ratat singur cu portarul Barna.

Nuno Rocha (55) si Alexandru Baluta (56) l-au evidentiat pe Barna in situatii clare de a inscrie.

Nou-intratul Nagy si Sialmas au trecut pe langa golul egalizator, in minutul 64. Balgradean a tinut pasul cu omologul sau, Barna, printr-o dubla parada.

Balgradean nu a mai avut cum sa intervina in fata grecului, cinci minute mai tarziu. Sialmas a finalizat ideal, cu sut la coltul lung, un un-doi cu Robert Caruta.

Nicusor Bancu a primit cateva minute din partea lui Cirtu si Sandoi, acesta revenind dupa o accidentare grava suferita in turul campionatului.

Bancu (85) si Tarnacop (87) au trimis ultimele doua suturi spre poarta lui Alexandru Barna, eroul intalnirii de sub Pietricica.

Lovitura de gratie a venit la un corner de pe dreapta al nemtenilor. Capitanul Vlad Achim a centrat perfect pentru Buden, care a pus capul din 6 metri pentru a stabili scorul final, 2-1 in favoarea Ceahlaului.

Ceahlaul: Barna - Kneif (V. Calin 76), Gorea, Buden, Markovic - Caruta (Ad. Gheorghiu 71), Achim, Tabacariu - Chitosca (Nagy 59), Sialmas, Balint

CSU Craiova: Balgradean - Vatajelu, Acka, Frasinescu, Achim - Nuno Rocha, Madson, Mateiu, Baluta (Bancu 82) - Herghelegiu (Curelea 77), Carstea (Tarnacop 67)

Arbtitru: Andrei Chivulete (Bucuresti)

Cartonase galbene: R. Caruta 27, Achim 90+3/ Tarnacop 81

Cartonase rosii: -

Stadion: Ceahlaul (Piatra Neamt)



Ceahlaul se desparte de proprii suporteri cu o victorie impotriva Craiovei