Liga 1

Cazul Pecanha: Ceva ce nu se leaga la Brasov - Petrolul, pe lantul cu LPF

LPF a anuntat miercuri ca a luat la cunostinta de renutarea celor de la FC Brasov in cazul cerererii acestora de a depuncta Petrolul pentru o posibila folosire neregulamentara in cazul Pecanha, dupa prima etapa a Ligii 1. Insa, ceva nu se leaga in actiunile Brasovului.

"FC Brasov – FC Petrolul Ploiesti. In baza art.26.3.lit.a, raportat la art. 26.8 din ROAF, se respinge contestatia formulata de clubul FC Brasov ca neregulamentara. In baza art.14 bis 12.5, raportat la art.15 din RD, se sanctioneaza clubul Petrolul cu avertisment", au anuntat miercuri cei de la LPF, in cazul Pecanha.

Privind articolul 26.8 din ROAF, acesta spune asa: "Fac exceptie de la sanctiunile aratate in alineatul precedent, echipele care, dupa terminarea jocului, in cel mult 10 minute, renunta la contestatie specificand acest lucru in raportul de arbitraj".

[news-108540]

De aici rezulta ca FC Brasov a depus cererea de renuntare la propria sesizare dupa terminarea jocului, in cel mult 10 minute. Or, cei de la Brasov au declarat luni, dupa meci si dupa ce s-a aflat de cazul Pecanha ca isi cauta dreptatea si isi vad propriul interes in acest caz. Cuvintele ii apartin lui Constantin Zotta (FC Brasov).

In ciuda acestor declaratii, la cateva zile distanta, cei de la LPF au anuntat ca au luat act de renuntarea Brasovului, venita, asa cum arata regulamentul, chiar la final de meci.

Nu se leaga. De ce FC Brasov a spus luni ca face demersurile in cazul Pecanha, cand de fapt renuntase chiar la final de meci la orice demers si, practic, stia ca LPF-ul doar va lua act de aceasta renuntare?

Daca faptele stau asa, de ce nu a iesit Zotta sa spuna luni ca a depus tarziu sesizarea legata de Pecanha si, din pacate pentru Brasov, a renuntat la demersuri pe buna-voie la final de meci? Ceva nu e bine aici.

Cert este ca renuntarea Brasovului a avantajat LPF-ul, FRF-ul si Petrolul. Regulamentul FRF prevedere negru pe alb ca in calculul suspendarilor unui jucator sa intre meciurile de campionat si Cupa Romaniei. Cum Petrolul considerase in acest calcul o partida de Cupa Ligii, neprevazuta in regulament, era pasibila de sanctiuni.

Insa, de asemenea, se nastea si o polemica in cadrul FRF si LPF, pentru ca Federatia putea fi aratata cu degetul si contestata pe motiv ca a aplicat in decizie de depunctare bazandu-se pe o eroare materiala din regulament, cea a neactualizarii acestuia dupa introducerea in acest an a Cupei Ligii, o competitie care pana la urma poate conta si ea in calculul unei suspendari, fiind una oficiala la fel ca Liga 1 si Cupa Romaniei.



Cazul Pecanha: Ceva ce nu se leaga la Brasov - Petrolul, pe lantul cu LPF