Liga 1

Ca la noi, la nimeni! De ce nu poate fi folosit stadionul Arcul de Triumf

Sursă foto: https://twitter.com/RugbyRomania

Organizarea celor patru meciuri ale EURO 2020 la Bucuresti a grabit autoritatiile romane sa finalizeze mai multe proiecte prinse in caietul de sarcini trasat de UEFA.

Calea ferata care leaga Gara de Nord de Aeroportul International Henri Coanda, trei stadioane ridicate de la zero si cateva panselute plantate in jurul Arenei Nationale au facut din organizarea EURO 2020 la Bucuresti un succes.

Campionatul European a trecut si am ramas cu infrastructura creata, numai ca in dulcele stil romanesc ne lovim de vesnica birocratie care ne intoarce cu zeci de ani in urma civilizatiei.

Astfel, dintre cele trei stadioane recent construite pentru a servi drept baza de antrenament echipelor care au jucat la Bucuresti, doar arena din Bulevardul Ghencea este complet functionala si introdusa in circuitul competitional.

Echipa de fotbal CSA Steaua isi disputa meciurile de acasa pe noua arena de cinci stele. Recent a fost organizat chiar si un meci de rugby din Superliga nationala intre echipa clubului Armatei si U Cluj.

Daca in Giulesti lucrurile sunt aproape finalizate, dar inca departe de a fi aduse la o concluzie, la stadionul Arcul de Triumf situatia este extrem de incurcata, desi arena este gata sa gazduiasca la orice ora un eveniment sportiv.

Stadionul a fost inaugurat cu ocazia unui meci de rugby intre nationalele Romaniei si Argentinei la inceputul lunii iulie, insa de atunci n-am mai auzit nimic despre acest stadion nou ridicat din bani publici.

FRF a incercat sa organizeze unul dintre recentele amicale ale nationalelor de tineret acolo, fara succes insa, iar echipele FCSB si Rapid au manifestat public dorinta de a juca meciurile de acasa pe Arcul de Triumf.

In cele din urma, la solicitarea celor de la Gsp.ro, Ministerul Tineretului si Sportului a emis un punct de vedere oficial cu privire la situatia juridica a stadionului aflat in vecinatatea Manastirii Casin.

“Imobilul la care se face referire în solicitarea înaintată nu este încă înregistrat în inventariul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Statului Român, proiectul de act normativ aflându-se pe circuitul de avizare interministerială”, precizeaza cei de la MTS.

Asadar, inca o treaba rezolvata in cel mai pur stil romanesc. Chiar si atunci cand reusim sa ridicam ceva de la zero, nu ducem treaba la bun sfarsit.

Sa nu uitam nici de santierul patinoarului Mihai Flamaropo, abandonat de Primaria Municipiului Bucuresti la 35%, sau despre noua Sala Polivalenta de care Capitala are atata nevoie si care este proiectata pentru a fi ridicata de asemenea langa Arena Nationala.



Ca la noi, la nimeni! De ce nu poate fi folosit stadionul Arcul de Triumf