Liga 1

Boldrin aduce victoria pentru Steaua impotriva fostei sale echipe

Brazilianul Henrique Boldrin a marcat unicul gol al meciului dintre Steaua si Astra Giurgiu, confruntarea derby din etapa a 7-a din Liga 1. O lovitura libera transformata in gol de mijlocasul stelist in finalul primei reprize a decis un meci cu numeroase alte ocazii, un eliminat si o bataie generala dupa minutul 90. Steaua isi consolideaza primul loc in clasament, cu 17 puncte in sapte etape, in timp ce Astra ramane departe asteptand revenirea lui Marius Sumudica pe banca.

Prima ocazie a meciului a fost ratata de Steaua la sutul lui Popa din minutul 11. Golubovic, revenit in primul 11 la Steaua cu o masca de protectie pe fata, a tras un om dupa el si i-a creat culoar de sut lui Popa. Mingea a fost blocata de portarul Lung.

Junior Morais si Niculae, jucator folosit in linia de mijloc din spatele lui Alibec, au trimis suturi pe langa poarta in minutele 17 si 18, dar prima ocazie a Astrei a venit in minutul 20. Sapunaru a sutat pe jos si mingea a ocolit de putin cadrul portii steliste.

Lung s-a opus pentru a doua oara deschiderii scorului in minutul 28 la devierea lui Tamas in urma unui corner executat de Boldrin de pe partea dreapta a terenului.

Cei de la Astra au replicat in minutul 36 prin Alibec, jucator care l-a depasit cu usurinta pe Tamas si a sutat cu piciorul stang obligandu-l pe portarul Nita la o interventie salutara.

Steaua a deschis scorul la ultima faza a primei reprize prin Henrique Boldrin, fostul jucator al celor de la Astra. Acesta a executat cu interiorul o lovitura libera, mingea a luat terenul si a intrat in poarta lovind si bara.

Cele doua echipe au jucat deschis, cu actiuni pe poarta, si in repriza a doua, iar ocaziile nu au intarziat sa apara.

Reghecampf a mutat cu De Amorim si Ovidiu Popescu in locul lui Moke, respectiv Tanase, iar la Astra au intrat Boudjemaa si Budescu in tentativa de a echilibra disputa la centrul terenului.

Junior Morais, de departe cel mai bun jucator de la Astra, a scos in minutul 50 mingea trimisa pe poarta de Popa, faza la care portarul era batut.

Un minut mai tarziu Alibec a cautat vinclul cu un sut din afara careului, iar Steaua a replicat printr-o contra pe stanga. Faza l-a avut in prim plan pe Popa, insa centrarea acestuia in forta a fost blocata de Lung.

Sut in forta trimisa de Morais in minutul 65 respins de Nita, acelasi portar avand o interventie decisiva la "bomba" lui Alibec din minutul 71.

Boldrin a ratat in minutul 75 sansa dublei cu un sut care a trecut putin pe langa poarta la un contraatac pe partea stanga a terenului.

Astra a ramas in zece oameni in minutul 90 dupa ce Morais doua galbene in decurs de doar cateva secunde. Primul pentru un fault dur, al doilea pentru proteste.

Spiritele au degenerat intr-o incaierare generala la marginea terenului soldata cu trimiterea in tribuna a lui Mihai Stoica, directorul sportiv al Stelei.

Enache cu sut pe langa poarta si Budescu din lovitura libera au ratat ultimele ocazii ale unui meci extrem de dens.

sursa foto: facebook.com/FCSBOfficial



Boldrin aduce victoria pentru Steaua impotriva fostei sale echipe