Liga 1

Balauru din Voluntari tine la respect Petrolul. Vilceanu, golul campionatului

Petrolul Ploiesti s-a napustit la inceputul fiecare reprize asupra careului advers, dar numele si prestatia portarului Balauru au fost argumente pentru a-i tine la respect pe jucatorii lui Tibi Selymes. In cele din urma ploiestenii au marcat printr-un autogol al lui Maftei, dar doar pentru a egala dupa reusita de senzatie a fostului stelist Vilceanu, cel care nu a mai avut loc in lotul lui Mirel Radoi.

Cu Dacian Varga la debutul in tricoul galben-albastru, Petrolul Ploiesti a avut un inceput de partida furtunos contra nou-promovatei FC Voluntari.

Echipa lui Tibor Selymes a dominat autoritar primele minute si doar nesansa a facut ca Petrolul sa nu marcheze devreme.

Varga s-a aflat la originea majoritatii actiunilor ofensive, aratand ca reprezinta o mutare extrem de inspirata pentru gruparea ploiesteana.

Jucatorul venit de la Targu Mures a centrat mai intai pentru Moussa, pentru ca apoi sa-si incerce sutul din pozitie centrala, mingea fiind deviata in corner (min.8).

Voluntariul a aparut la poarta adversa in minutul 14, cand Vilceanu a executat pe poarta o lovitura libera din partea stanga. Pecanha n-a riscat nimic si a preferat sa respinga.

Finalul primei reprize a adus o mare ocazie la poarta lui Pecanha, acesta fiind salvat de bara la reluarea lui Kone.

Petrolul a inceput la fel de tare si partea secunda, Zoubir si Marinescu ratand doua mari ocazii in minutul 48. Balauru a salvat Voluntariul de la goluri ca si facute in ambele situatii.

Contrar cursului jocului, FC Voluntari a deschis scorul in minutul 54 prin executia de senzatie a lui Vilceanu. Acesta a primit de la Parvulescu dintr-o aruncare de la margine, a urmarit balonul si a sutat cu dreptul la vinclu. Gol care cu siguranta va ramane in topul celor mai frumoase executii ale campionatului.

Petrolul a egalat imediat ce jocul a fost reluat printr-un autogol semnat de Maftei. Mingea a ajuns in dreapta la Nepomuceno, iar sutul acestuia a fost deviat nefericit de fostul rapidist.

Cu sase minute inaintea finalului cei de la Voluntari au ramas in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Poverlovici.

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Beta, Benga (Alecsandru '37), Faug-Porret, Rippert - Ropotan - Nepomuceno, Marinescu, Zoubir (Tamuz '65), Varga - Moussa (Altama '74). Antrenor: Tibor Selymes.

FC Voluntari: Balauru - Poverlovici, Novakovici, Maftei, Pirvulescu - Hamed Kone, Grigore (Radoi '75), Novac, Vilceanu (Deac '60) - Todoran (Vodut '65)- Ad. Balan. Antrenor: Bogdan Vintila.

Cartonase galbene: Ropotan '32, Tamuz '90+3 / Pirvulescu '59, Poverlovici '68, '84, Radoi '81

Cartonas rosu: Poverlovici '84

Arbitri: Andrei Florin Chivulete (central) - Imre-Laszlo Bucsi, Marius Cristian Marchidanu (asistenti) - Ionut Coza (rezerva).



Balauru din Voluntari tine la respect Petrolul. Vilceanu, golul campionatului