Liga 1

Avancronica Steaua-Dinamo, un derby mai incins ca niciodata (LIVE, 21:00)

Arena Nationala va gazdui, sambata seara de la 21:00, un episod din eternul derby al fotbalului romanesc, Steaua-Dinamo.

Un meci care se anunta mai incins ca niciodata prin prisma invecinarii celor doua echipe in fruntea clasamentului si a coregrafiei in batjocura pe care fanii dinamovisti au pus-o in scena la meciul Stelei cu Manchester City.

Steaua a castigat toate meciurile din acest sezon de Liga 1 si ocupa locul secund cu noua puncte, in timp ce Dinamo este liderul campionatului, cu zece puncte in patru meciuri.

Un singur gol a primit Steaua pana acum in cele trei meciuri disputate in Liga 1 si a inregistrat cinci victorii in ultimele sase meciuri disputate pe teren propriu. Doar doua meciuri a pierdut Steaua in acest an calendaristic in Liga 1.

Dinamo arata o pofta senzationala de gol in debutul sezonului, cu 9 goluri marcate in patru meciuri. De asemenea, “cainii” sunt fara infrangere in acest sezon si asteapta primul succes in deplasare cu Steaua din ultimii cinci ani.

Daca Steaua a pierdut un singur meci considerat acasa in ultimele 21 de meciuri din Liga 1 (0-1 cu Astra la Pitesti), Dinamo a impresionat in deplasare, cu doar doua infrangeri in precedentele 22 de meciuri pe teren strain. Opt victorii si 12 remize au inregistrat dinamovistii.

Pentru un rezultat de egalitate, de altfel cel mai probabil in aceasta seara, agentia de pariuri Fortuna ofera un profit dublu. Daca pariezi pe meci 10 de lei si partida se incheie egal cu cota de 7,50, castigi cei 75 de lei plus inca 75 din partea Fortuna.

Istoria confruntarilor directe

Steaua si Dinamo vor juca pentru a 137-a oara una impotriva celeilalte in campionat, fiind cel mai des intalnit duel din fotbalul romanesc. Dinamo conduce cu 49-41 la victorii, in timp ce alte 49 de meciuri s-au incheiat la egalitate. Dinamo este singura echipa din fotbalul romanesc cu palmares pozitiv in fata Stelei

In calitate de gazda, Steaua are 24 de victorii si 19 infrangeri cu Dinamo din cele 68 de meciuri sustinute.

Nu mai putin de 363 de goluri au fost marcate in cele 136 de confruntari de pana acum. Steaua are cu cinci goluri in plus marcate fata de Dinamo. Media este una de invidiat, 2.7 goluri pe meci.

Dinamo a intrerupt in noiembrie 2015 o serie negativa care data de 17 derby-uri invingand Steaua in Stefan cel Mare, cu 3-1.

Echipele probabile

Steaua se confrunta cu trei absente de marca: Pintilii, Golubovic si Tosca, toti accidentati. De la Dinamo nu lipseste niciun jucator cu exceptia lui Corbu.

Steaua: Nita, Enache, Tamas, Mitrea, Momcilovic - Bourceanu, Achim - Popa, Stanciu, Hamroun, Tanase.

Dinamo: Branescu - Romera, Nedelcearu, Mevlja, Filip - Hanca, Busuladzic, Palic - Rotariu, Gnohere, Lazar.

Fortuna: Pariuri Steaua-Dinamo (vezi aici toate cotele)

1

X

2

1,72

3,55

5,00



Avancronica Steaua-Dinamo, un derby mai incins ca niciodata (LIVE, 21:00)