Liga 1

Avancronica Dinamo-Gaz Metan Medias, meci din etapa a 6-a (Vineri, 21:00)

Dinamo si Gaz Metan Medias se intalnesc, vineri seara de la 21:00 in Stefan cel Mare, intr-un meci din cadrul etapei a 6-a, ultima inaintea intreruperii campionatului pentru partida echipei nationale cu Muntenegru din preliminariile Cupei Mondiale - Rusia 2018.

Dinamo vine dupa 1-1 cu Steaua in derby-ul Romaniei si nu a mai pierdut pe teren propriu de 12 meciuri disputate in campionat. Mai precis de la 1-4 cu Astra Giurgiu la 1 aprilie, meci care s-a disputat in playoff si care, la vremea respectiva, a suscitat numeroase discutii. De atunci formatia din Stefan cel Mare a inregistrat sapte victorii si patru remize.

Aceasat va fi a 19-a intalnire intre Dinamo si Gaz Metan Media in prima liga, palmaresul fiind favorabil "cainilor": 10 victorii si cinci remize. Doar de trei ori a castigat Gaz Metan. In meciurile de la Bucuresti dominatia lui Dinamo a fost si mai accentuata, cu sapte victorii din noua meciuri.

Mediasul a obtinut o singura victorie si un egal cu Dinamo in deplasare. Ultimul succes al ardelenilor contra lui Dinamo dateaza din 2 mai 2011 (un 2-1 la Medias adus de golurile lui Bawab si Parvulescu). Gaz Metan nu a mai castigat in Stefan cel Mare din 1949.

Dinamo este neinvinsa in acest sezon de Liga 1 si a marcat de cinci ori in meciurile disputate acasa din totalul de zece. Ioan Andone nu se va putea baza pe Steliano Filip, suspendat dupa cartonasul rosu incasat in finalul meciului cu Steaua.

Gaz Metan nu a inscris niciun gol in ultimele doua etape si au pierdut ambele deplasari de pana acum.

Echipele probabile pentru meciul de vineri seara

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Mevlja, Oliva - Hanca, Busuladzic, Palic - Rotariu, Gnohere, Lazar.

Gaz Metan: Plesca - Cretu, Susnjar, Trtovac, Buzean - Cristea, Zaharia - Munteanu, Eric, Llullaku - Axente.

Fortuna: Pariuri Dinamo-Gaz Metan (vezi aici toate cotele)

1

X

2

1,53

3,95

6,50



Avancronica Dinamo-Gaz Metan Medias, meci din etapa a 6-a (Vineri, 21:00)