Liga 1

Astra revine pe primul loc dupa o victorie la limita cu FC Botosani

Astra Giurgiu a castigat cu 1-0 (1-0) meciul sustinut, duminica seara, pe teren propriu in etapa a 12-a contra celor de la FC Botosani.

Un meci decis de o lovitura de la 11 metri transformata de atacantul Denis Alibec, jucator care ulterior a primit un cartonas galben si va lipsi in etapa urmatoare contra lui Dinamo.

FC Botosani a evoluat in inferioritate numerica mai bine de 75 de minute, Gonzalo Cabrera fiind elmiinat cu rosu direct la faultul comis in propria suprafata de pedeapsa asupra lui Pedro Queiros.

Chiar si asa, cel putin in repriza a doua, FC Botosani a fost echipa care a atacat mai mult si a ratat cele mai clare ocazii de gol, in timp ce Astra a practicat un fotbal economicos, aratand ca sufera in continuare in absenta lui Constantin Budescu.

Portarul Silviu Lung a avut si in aceasta partida o prestatie remarcabila, reusind sa blocheze in minutul 58 sutul lui Fulop dintr-o lovitura libera de pe linia careului de 16 metri. O minge pe care scria “Gol”, dar pe care portarul giurgiuvenilor a reusit sa o respinga in lateral.

Acelasi Lung a intervenit decisiv la sutul lui Ivanovici din minutul 82, acesta patrunzand cu mingea la picior in pofida superioritatii numerice a adversarului in acea zona a terenului.

S-a terminat in cele din urma 1-0 pentru Astra, echipa care trece din nou la conducerea clasamentului, cu un punct in fata celor de la Viitorul cu o etapa ramasa de disputat din acest tur de campionat.

FC Botosani ramane in partea inferioara si trage in continuare cu dintii pentru a acumula cat mai multe puncte in perspectiva unei zestre cat mai consistente in playout. Visul unei evolutii in playoff pare destul de indepartat.



Astra revine pe primul loc dupa o victorie la limita cu FC Botosani