Liga 1

Astra ramane pe primul loc dupa victoria scurta cu Petrolul. Doua penalty-uri ratate de ploiesteni

Petrolul Ploiesti si Astra Giurgiu au oferit, duminica seara, una dintre cele mai consistente partide din aceasta editie de campionat. Un meci cu un gol, doua lovituri de la 11 metri ratate si alte numeroase ocazii la ambele porti.

Astra Giurgiu s-a impus cu 1-0 prin reusita lui Alexandru Dandea din minutul 36. Acesta s-a inaltat in careul mic si a plasat lovitura de cap la coltul lung dupa un corner executat de Constantin Budescu.

Aflati la primul meci cu Eusebiu Tudor pe banca, ploiestenii au inceput mai bine si au luat cu asalt poarta lui Silviu Lung in primele minute. Acesta a avut o prima interventie in minutul 8 la sutul lui Marinescu.

In minutul 30 acelasi Lung a blocat sutul cu pamantul trimis de Zoubir, dupa care Astra avea sa bifeze cea mai mare ocazie prin fundasul Geraldo. Aparut surprinzator la finalizare, fostul petrolist a cautat coltul scurt, dar Pecanha a fost pe faza si a respins.

La un minut dupa deschiderea scorului cei de la Petrolul au primit lovitura de la 11 metri la un fault comis de Dandea, chiar autorul golului astralilor, asupra lui Peteleu.

Dacian Varga si-a asumat responsabilitatea executiei, dar sutul sau a fost aparat de Lung.

In prelungirile reprizei cei de la Astra au ratat golul de 2-0 prin Alibec, a carui reluare din cadere a trecut putin pe langa poarta.

Alibec avea sa trimita in poarta in minutul 64, dar reusita a fost invalidata pe motiv de offside.

Trei minute mai tarziu Petrolul a primit o noua lovitura de la 11 metri la o faza in care Pedro Queiros l-a faultat in careu pe Farina. Capitanul Marinescu a executat, dar a trimis incredibil pe langa poarta!

Enache a avut sansa golului doi pentru Astra in minutul 72, dupa ce a scapat singur cu Pecanha, dar nu a reusit sa-l invinga pe acesta din cativa metri.

Acelasi Pecanha l-a blocat doua minute mai tarziu pe Junior Morais, pentru ca in minutul 81 Farina sa rateze egalarea cu o lovitura de cap din sase metri care s-a dus peste poarta.



Astra ramane pe primul loc dupa victoria scurta cu Petrolul. Doua penalty-uri ratate de ploiesteni