Liga 1

Astra pune presiune pe Steaua dupa succesul cu Viitorul

Echipa Astra Giurgiu a castigat, sambata seara, pe terenul celor de la Viitorul, scor 3-1, si se distanteaza la patru puncte de Steaua inaintea meciului direct. Echipa campioana joaca duminica seara pe teren propriu cu Dinamo.

Astra a inceput in forta si in minutul 10 echipa lui Marius Sumudica rata o dubla ocazie. Mai intai Boldrin a nimerit transversala cu un sut din interiorul careului, pentru ca imediat Boli sa blocheze cu o interventie la sacrificiu sutul lui Lovin.

Cei de la Viitorul au replicat la o faza fixa din afara careului. Marin a sutat puternic si l-a obligat pe portarul Lung la o parada spectaculoasa.

Deschiderea scorului a venit in minutul 19 dupa o incursiune a lui Junior Morais pe partea stanga. Acesta a centrat la prima bara si Boudjemaa, venit inteligent din spate, a reluat decisiv de langa un Ganea extrem de static.

Echilibrul partidei s-a rupt in minutul 28, dupa ce Nedelcu a primit al doilea galben si a fost eliminat.

Viitorul nu a acuzat socul si a pus probleme in ofensiva prin Tanase, al carui sut din minutul 33 a trecut putin pe langa poarta.

La cealalta poarta Tordai s-a evidentiat la sutul lui Boudjemaa din minutul 35, o minge tare dar pe centrul portii.

Repriza s-a incheiat cu o faza care putea duce la egalare, Lung fiind aproape de a-i trimite mingea in picioare lui Ianis Hagi.

Astra a inchis meciul in trei minute in partea secunda. Gaman a transformat un penalty obtinut de Alibec la un duel cu Boli, pentru ca un minut mai tarziu (60') Alibec sa inscrie al 13-lea sau gol cu un sut din marginea careului.

Viitorul a redus din diferenta in minutul 82 prin debutantul Andrei Ciobanu, dupa care Junior Morais a primit al doilea galben si a fost la randul sau eliminat cu patru minute inaintea finalului.

In al treilea minut de prelungiri cei de la Viitorul au mai inscris o data, insa reusita lui Coman a fost anulata eronat pe motiv de offside.



Astra pune presiune pe Steaua dupa succesul cu Viitorul