Liga 1

Astra pierde puncte la Medias, dupa 1-1 cu Gaz Metan

Giurgiuvenii nu au reusit sa incununeze cu o victorie debutul ucraineanului Oleg Protasov pe banca Astrei, scor 1-1 la Gaz Metan, intr-un meci in care am putut vedea goluri doar multumita lui Adrian Comanescu. Arbitrul din Ramnicu Valcea a aratat de doua ori punctul cu var, Ciprian Petre si Gabriel Enache transformand de fiecare data fara emotii.

Jocul de la Medias a inceput cu doua suturi de la distanta ale gazdelor, dupa ce Vali Cretu si Aymen Tahar nu au reusit sa prinda cadrul portii lui Silviu Lung. Iordanianul a trecut insa aproape de tinta, intinzandu-l serios pe goalkeeperul Astrei (7).

In minutul 20, la o lovitura libera acordata pentru Gaz Metan dupa un hent comis de Morais la aproximativ 25 de metri, Alexandru Curtean a izbit stalpul portii printr-o executie care viza vinclul.

Zece minute mai tarziu, Tahar a continuat cu un nou sut puternic de la distanta, la care Silviu Lung jr a plonjat la siguranta. Adrian Comanescu a acordat corner si cartonas galben pentru protestele portarului giurgiuvenilor, care incerca sa ii explice ca nu a atins mingea.

Echilibrul de pe tabela s-a rupt, in minutul 59, dupa ce Adrian Comanescu a considerat drept neregulamentara interventia lui Pliatsikas in careu asupra lui Llullaku. Ciprian Petre a transformat cu siguranta, sutand in coltul opus celui in care s-a aruncat goalkeeperul Astrei.

Golul egalizator a venit tot in urma unei lovituri de pedeapsa, la un hent comis de Iulian Cristea. Gabriel Enache a executat elegant pentru 1-1 (71).

Inainte de a fi inlocuit cu niponul Takayuki Seto, George Florescu a agitat bara transversala cu un sut din prima de la 9-10 metri, nemarcat de nimeni.

Gaz Metan: Buchta – V. Cretu, Muth, Mujdragic, Buzean – Tahar, Cristea (Todea 87) – Llullaku, Curtean (Figliomeni 63), C. Petre (R. Avram 69) – D. Roman

Astra: S. Lung – Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, J. Morais – Laban, Yahaya, Florescu (Seto 73) – G. Enache, Chitu (Cristescu 74), De Amorim

Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)

Cartonase galbene: Cristea 71/ Morais 17, S. Lung jr 30, Pliatsikas 58

Cartonase rosii: -

Stadion: Gaz Metan (Medias)



Astra pierde puncte la Medias, dupa 1-1 cu Gaz Metan