Liga 1

Astra o invinge pe Steaua la ultima faza a meciului

Debut cu stangul pentru Steaua in noua casa de la Pitesti, echipa campioana fiind invinsa de rivala Astra Giurgiu dupa un gol primit la ultima faza a meciului.

Destinatia celor trei puncte a fost stabilita in prelungiri la ultima faza a meciului, un corner de pe stanga in directia de atac a celor de la Astra Giurgiu.

Boldrin a executat cu efect spre centrul careului si fundasul Valerica Gaman, fara om in marcaj, a reluat senzational cu capul de la aproximati 11-12 metri fix in vinclul portii lui Nita.

Un gol care a declansat fiesta in tabara giurgiuvenilor, jucatorii inlantuind o hora ca dupa castigarea campionatului, in timp ce antrenorul Marius Sumudica si mijlocasul Constantin Bundescu isi reglau pe margine ultimele conturi cu suporterii de la tribuna intai.

Astra se distanteaza la zece puncte de Steaua in acest moment dupa disputarea a 19 etape si are avantajul meciurilor directe in perspectiva playoff-ului. Steaua ramane cu 30 de puncte si pare din ce in ce mai amenintata sa rateze prezenta in playoff, ceea ce pana acum parea doar o gluma nefericita.

Meciul. Stadion aproape plin in Trivale

Publicul pitestean a luat cu asalt arena din Trivale la primul joc oficial al Stelei in calitate de gazda pe terenul din Pitesti, iar formatia bucuresteana a incalzit atmosfera in debut cu un joc de posesie si o dominare acceptata pana la urma de adversar.

Chipciu a avut cea dintai actiune periculoasa a meciului, in minutul 6, cand a primit o pasa excelenta pe culoar de la Breeveld si a sutat peste poarta.

Astra a replicat prin Alibec patru minute mai tarziu, cand acesta a scapat singur spre poarta, dar Varela a revenit din spate si a reusit sa blocheze in extremis.

Steaua l-a pierdut pe Chipciu, accidentat la genunchi in minutul 28 dupa ce a reluat in poarta dintr-o pozitie de offside in care fusese semnalizat Stanciu.

Adi Popa a ratat apoi deschiderea scorului singur cu portarul Lung, dupa reusise sa-l pacaleasca pe Geraldo. Interventie providentiala cu piciorul a portarului Astrei.

In partea secunda cei de la Astra au trecut pe langa deschiderea scorului la sutul centrare al lui De Amorim. Nita a fost atent si a respins de sub transversala.

Acelasi Nita a scos de langa bara in minutul 76 lovitura de cap a lui Boldrin cu pretul unei accidentari la cap.

Cu doua minute inaintea finalului Stanciu a ratat o mare ocazie din marginea careului. Sutul trimis in forta a fost respins de Lung cu un reflex de mare portar.

Meciul se indrepta spre remiza cand Gaman a lovit decisiv cu capul profitand de absenta marcajului stelist.

La 0-0 cei de la Astra au solicitat lovitura de la 11 metri in minutul 77 la interventia lui Nita asupra lui Budescu.

Caseta tehnica

Steaua: Nita - Papp, Varela, Carp, Tosca - Breeveld, Filip - Popa, Stanciu, Hamroun (Tahar '74) - Chipciu (Tade '31). Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Astra Giurgiu: Lung - Enache, Gaman, Geraldo, Morais - Boubacar, Boldrin - Teixeira, Budescu (Dandea '87), De Amorim (Florea '67) - Alibec (D. Niculae '82). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Papp '20, Breeveld '33, Varela '52, Tosca '81, Nita '90+3 / De Amorim '26, Budescu '40, Florea '90+3

Arbitri: Radu Petrescu - Ovidiu Artene, Sebastian Eugen Gheorghe - Adrian Illyes



Astra o invinge pe Steaua la ultima faza a meciului