Liga 1

Astra nu mai bate pe nimeni in deplasare. Doar 1-1 pe "Tineretului", din Brasov

Astra a remizat in deplasarea de sub Tampa, scor 1-1 cu FC Brasov, la capatul unui joc in care gazdele au avut doi jucatori eliminati in repriza a doua. Cristian Ganea a deschis scorul pentru brasoveni, spre finalul primei reprize, iar Tembo a revenit la vicecampioana Romaniei cu un super-gol. Totusi, mult prea putin pentru Astra, care nu a mai castigat in deplasare in Liga 1 de la acel 2-0 inregistrat cu Rapid, in luna august a anului trecut.

Prima faza aprinsa a meciului a luat nastere in careul oaspetilor, la o respingere inexacta a lui Gabi Matei. Fatai (10) s-a infiintat in zona punctului cu var si l-a luat la tinta pe Iacob. 

"Stegarii" au raspuns prin croatul Juric (13), al carui sut in forta din afara careului a fost deturnat in corner de parada spectaculoasa a lui Lung jr.

Cristian Ganea a dezechilibrat partida, cu cinci minute inainte de pauza. Mijlocasul ofensiv al Brasovului a urmarit o pasa trimisa neglijent inapoi de franco-cipriotul Vincent Laban si l-a invins pe Silviu Lung cu o reluare din interiorul careului.

FC Brasov a ramas in inferioritate numerica din cauza unei prostii venite din partea lui Bencum, care a intarziat reluarea jocului, obligandu-l pe Catalin Popa sa ii acorde al doilea avertisment.

Catalin Popa a fost foarte generos in meciul de la Brasov, astfel incat, perfect justificat, le-a aratat un nou cartonas rosu gazdelor. Juric (77) a fost eliminat, de asemenea, pentru cumul de cartonase.

Introdus in partea secunda, Tembo si-a semnat revenirea la Astra cu un sut puternic din afara careului, care s-a oprit in plasa portii lui Iacob.

Spataru putea aduce prima victorie in deplasare a Astrei, dupa o foarte lunga perioada de timp, insa Florin Iacob s-a pozitionat bine si a intervenit la lovitura de cap a internationalului moldovean.

FC Brasov: Iacob - Matei, Novakovic, Artjunin, Novak (S. Moraru 88) - Juric, Zlomislic - Bencum, Cr. Ganea, Aganovic (L. Goian 84) - Constantinescu (Buga 90+2)
Rezerva: Mutu, Goian, Leko, Moraru, Buga, Tira, L. Ganea
Antrenor: Vjekoslav Lokica

Astra: Lung Jr. - Gorupec, Oros, Ben Youssef, Junior Morais - Laban (Spataru 46), Seto (Tembo 71), Florescu - Enache (De Amorim 46), Fatai, Budescu
Rezerve: Gavrilas, Yahaya, Gaman, Rus, De Amorim, Tembo, Spataru
Antrenor: Oleg Protasov

Arbitru: Catalin Popa (Pitesti)

Cartonase galbene: Juric 16, G. Matei 32, Bencum 52/ Enache 32, Spataru 53, Budescu 70, S. Lung 90+4

Cartonase rosii: Bencum 63, Juric 77

Stadion: Tineretului (Brasov)



Astra nu mai bate pe nimeni in deplasare. Doar 1-1 pe "Tineretului", din Brasov