Liga 1

Astra intoarce scorul si castiga cu Viitorul

Derby-ul momentului in fotbalul romanesc a fost transat de Astra Giurgiu, cu 2-1, echipa care a aratat mai multa experienta in fata celor de la Viitorul Constanta.

Formatia lui Gheorghe Hagi a condus cu 1-0 dupa reusita lui Tanase din minutul 31, dar Astra a revenit in partea secunda prin golurile marcate de Daniel Niculae si William De Amorim.

Partida a inceput prudent de ambele parti, miza celor trei puncte simtindu-se practic la prima atingere de balon.

Viitorul a avut o posesie mai buna si a cautat sa desfaca apararea celor de la Astra, formatie care l-a pierdut pe Lovin inca din minutul 14.

Sumudica a fost nevoit sa improvizeze prin introducerea lui De Amorim in flancul stang si retragerea lui Teixeira in centrul liniei de mijloc, mutare care pana la urma s-a dovedit decisiva.

Daniel Niculae, jucator aflat la primul meci ca titular pentru Astra, a tras un prim semnal de alarma in minutul 24, cand a pornit la contraatac si a sutat in plasa laterala.

A fost faza care a pregatit golul egalizator din minutul 61. Plecat de la limita offside-ului ca in vremea cand marca pentru Rapid pe Ghencea la un meci contra Stelei, Niculae a scapat singur cu Rimniceanu si l-a invins pe acesta cu un sut plasat.

Astra a profitat de momentul bun si a pus stapanire pe joc, iar Budescu a ratat de putin tinta in minutul 70 cu un voleu din afara careului.

Giurgiuvenii aveau sa dea lovitura cu patru minute inaintea finalului dupa o faza creata de doi jucatori care au inceput meciul in postura de rezerva.

Alexandru Ionita II a patruns pe stanga la limita careului si a centrat ideal in sase metri pentru lovitura de cap a lui William De Amorim la coltul scurt.

Trei puncte care fac din Astra liderul autoritar al Ligii 1 dupa 17 etape consumate.



Astra intoarce scorul si castiga cu Viitorul