Astra Giurgiu

Sumudica a avut dreptate: e mare

Dupa cinci ani de zile cand a incercat la o conferinta de presa sa demonstreze ca scandarea suporterilor "Sumudica o are mica" este falsa, antrenorul de la Astra Giurgiu a reusit sa arate in sfarsit ca intr-adevar el este cel care are dreptate. E mare.

Astra Giurgiu a castigat primul titlu din istorie cu Marius Sumudica pe banca, iar echipa a aratat de-a lungul sezonului disciplina si rezultate bune. Echipa sa si-a permis luxul sa iasa pe strazi sambata noapte, cu doua etape inainte de finalul campionatului, fiind campioana, sarbatorind un titlu adus de o echipa a Stelei care se batuse singura cu Pandurii.

Doar privind ca Astra este lider din etapa 7 poate spune totul. Rezultatele cu Steaua in play-off au fost destul de balansate, Astra invingand o data cu 2-0 si pierzand in celalat meci cu acelasi scor. Cu Dinamo lucrurile au fost mai clare. De pe terenul ros-albilor a plecat cu un 4-1, iar acasa le-a mai administrat un 4-2. 

In sezonul regulat, Astra terminase cu Steaua prin doua victorii (1-0 si 2-0), iar pe Dinamo o invinsese cu 1-0 si avusese un 1-1.

Astra a terminat sezonul regulat cu doar trei infrangeri, in timp ce Steaua acumulase 6, iar Dinamo 4. Giurgiuvenii fusesera singurii care depasisera bariera celor 50 de puncte la finalul rezonului regulat.

Asa ca, daca Sumudica nu a reusit explicit sa arate ca nu o are mica, desi incercase la acea conferinta de presa din 2011, acum in 2016 totule este clar: a avut dreptate.

"Cred ca nu poate fi pusa la indoiala campioana. Am jucat cel mai bun fotbal in acest sezon", a conchis el dupa ce Steaua s-a batut singura si a terminat 1-1 cu Pandurii, desi avea nevoie de victorie pentru a ramane in calculele pentru titlu.

La cutite cu cei de la Steaua, pe care i-a intepat si enervat permanent asa cum nimeni nu a mai reusit, Sumudica si-a vazut insa de treaba si a aratat ca a condus cea mai buna echipa spre titlu, iar el a fost antrenorul sezonului.

In timp ce la Steaua s-a dovedit ca Laurentiu Reghecampf si-a scos bruma de fotbal din cap odata cu furturile de nisip din desert, dar si ca performantele de la Steaua se bazasera pe lucruri din afara sferei sale de influenta, Sumudica a construit incet, dar sigur, o echipa buna, cu jucatori buni doriti de altii, aratand performanta si seriozitate in spatele unei masti ce nu ar fi lasat sa se intrezareasca aceste calitati.,



Sumudica a avut dreptate: e mare