Astra Giurgiu

Astra Giurgiu pierde calificarea cu Alkmaar in ultimele zece minute

Marius Sumudica a avut dreptate cand a spus ca echipa sa nu stie sa se apere. A dovedit-o Astra Giurgiu in returul cu Alkmaar, cand a primit doua goluri in ultimele zece minute si a ratat calificarea.

Astralii au rezistat pana in minutul 80 gratie interventiilor formidabile ale portarului Silviu Lung.

Aceasta n-a mai avut ce face la sutul lui Van der Linden direct din lovitura libera, un sut pe centrul portii, cu mingea care i-a trecut practic printre maini lui Lung.

Toate paradele anterioare ale acestuia practic s-au anulat intr-o clipita la aceasta faza creata dupa un fault usor acord in marginea careului la interventia lui Lovin.

Cei de la Astra au cazut complet si dupa alte cinci minute au mai primit un gol. Rezerva Muhren a plecat de la limita offside-ului de undeva din partea stanga a terenului si a marcat dupa un dribling prelungit in careul Astrei.

Pana la primirea golului de 1-0 echipa lui Sumudica a rezistat eroic, desi echilibrul ecuatiei calificarii era unul fragil. Fara a-si fi creat mari ocazii la poarta lui Rochet, Astra a stat bine in teren, iar siguranta oferita de interventiile lui Lung au dat consistenta unui joc la rezultat.

Cea mai clara ocazie a giurgiuvenilor a venit in minutul 55, cand Budescu a primit de la Alibec in interiorul careului advers, si-a asezat mingea pentru o finalizare cu interiorul, dar mingea a iesit in afara terenului.

Gaman a mai avut o sansa in minutul 62 la un corner de pe dreapta in directia de atac, dar a reluat cu capul slab si minea a lovit mai intai pamantul inainte de a trece alaturi.

In rest, Lung a fost vioara intai pentru echipa lui Sumudica. In prima repriza a avut o dubla interventia le suturile lui Van der Linden si Haye, dupa ce cu un minut in urma respinsese executia lui Henriksen.

Acelasi Lung a scos-o pe Astra dintr-o faza critica in partea secunda la cinci minute de la reluare, cand Hupperts si Johansson au sutat puternic pe spatiul portii.

Astra rateaza asadar calificarea in grupele Ligii Europa la limita, pierzand, cu 3-4 dubla mansa disputata in compania olandezilor de la Alkmaar, iar Romania ramane fara nicio reprezentanta in cupele europene.

AZ Alkmaar: Rochet - Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Hups - Luckassen (Tankovic '78), Henriksen, Haye - Hupperts, Janssen (Muhren '78), Dabney Souza (Wuytens '89). Antrenor: John van den Brom

Astra Giurgiu: Lung - Queiros, Oros, Gaman, Morais - Dandea, Budescu, Lovin (Florea '84) - Enache (Ionita II '83), Alibec (Boldrin '62), De Amorim. Antrenor: Marius Sumudica

Cartonase galbene: Dabney Souza '75, Hupperts '87, Rochet '90+3 / Enache '39, Dandea '88



Astra Giurgiu pierde calificarea cu Alkmaar in ultimele zece minute