Astra Giurgiu

Astra Giurgiu, calificare senzationala in grupele Europa League cu victorie la Londra

Astra Giurgiu o eliminat pentru al doilea an consecutiv pe West Ham United din Europa League si de aceasta data se califica in grupele competitiei. Dupa 1-1 la Bucuresti in tur, campioana Romaniei s-a impus cu 1-0 in returul de pe Stadionul Olimpic din Londra. Felipe Teixeira a marcat golul calificarii la ultima faza a primei reprize.

Golul calificarii a fost marcat la ultima faza a primei reprize pe fondul unei posesii pierdute de gazde in jumatatea noastra. Niculae a tinut bine de balon si a asteptat urcarea lui Teixeira pe zona centrala, iar acesta a finalizat cu piciorul stang. Alibec a tras om dupa el si a creat un avantaj evident in acea zona a terenului.

Astra a avut doar doua suturi pe poarta tot meciul si a marcat un gol, oferind o adevarata lectie de pragmatism celor de la West Ham, formatie care a avut nu mai putin de 17 incercari nereusite de a trimite mingea in poarta. Raportul cornerelor a fost de 10-1 in favoarea "ciocanarilor".

Astra a facut o prima repriza foarte buna din punct de vedere tactic. Excelent asezata in teren intr-un modul 4-4-2. Cu toate acestea, Lung a avut o prima interventie decisiva in fata lui Calleri in minutul 10, cand fanionul asistentului a ramas eronat jos la o faza evidenta de offside.

A urmat cinci minute mai tarziu un sut senzational trimis de Obiang din afara careului. Lung s-a intins si a respins in corner.

Cei de la Astra au trecut rareori centrul terenul si atunci cand au facut-o exprimarea pe faza ofensiva a fost mai degraba modesta.

Pe acesta fond de presiune a gazdelor a venit golul Astrei dupa un balon pierdut de West Ham in jumatatea noastra. Niculae a gandit foarte bine faza si a asteptat urcarea lui Teixeira, in timp ce Alibec a tras doi oameni dupa el creand culoarul de sut.

In partea secunda Astra n-a avut niciun sut pe poarta si a gestionat avantajul minim de pe tabela avand in portarul Lung un adevarat inger pazitor.

Portarul campioanei Romaniei s-a opus decisiv la reluarea cu umarul a lui Calleri din minutul 55, dupa ce retinuse trei minute mai devreme cu un plonjon salvator o alta reluare din interiorul careului.

Acelasi Lung avea sa scoata incredibil un sut din cativa metri trimis de Fletcher, pentru ca mai apoi sa se opuna la mingea trimisa de Valencia.

Bayrum a reluat cu capul pe langa poarta in minutul 88, aceasta fiind si ultima faza periculoasa a gazdelor. West Ham, o echipa care nu a impresionat cu nimic si in fata careia Astra a rezistat eroic in minutele de final din cauza problemelor fizice acuzate de mai multi jucatori.

Alibec a pierdut aproape toate duelurile fiind mult in urma cu pregatirea fizica, insa intrarea lui Oros in zona centrala a apararii s-a dovedit o mutare extrem de inspirata din partea lui Sumudica.

Acesta a adus un plus de siguranta si a avut mai multe interventii decisiva in situatii limita.

O calificare care le asigura celor de la Astra stabilitatea financiara de care aveau nevoie pentru a continua la cel mai inalt nivel, doar pentru calificarea in grupe urmand a primi 2.4 milioane de euro din partea UEFA.



Astra Giurgiu, calificare senzationala in grupele Europa League cu victorie la Londra