Liga 1

Astra Giurgiu ramane pe primul loc dupa meciul cu CFR Cluj

Derby-ul zilei de sambata in Liga 1 s-a disputat in Gruia, unde CFR Cluj a primit vizita celor de la Astra Giurgiu, iar cele doua echipe au incheiat nedecis, scor 1-1 (1-0).

Gazdele au inceput mai bine meciul si au reusit deschiderea scorului la prima actiune mai inchegata de atac.

Beleck a plecat la limita offside-ului si a pasat decisiv in careu pentru reluarea lui Cristian Lopes, iar acesta nu l-a iertat pe Lung cu un sut bine plasat.

Era minutul 6 si Marius Sumudica avea toate motivele sa-si puna mainile in cap de ingrijorare. In absenta lui Constantin Budescu si Felipe Teixeira, Astra sufera de la meci la meci pe faza de constructie.

Giurgiuvenii au replicat imediat dupa primirea golului prin Lovin, al carui sut din minutul 7 nu s-a dus deloc departe de cadrul porti lui Marc.

Minutul 16 l-a adus in prim plan pe Alibec, poate cel mai activ jucator de la Astra in acest meci. Acesta a preluat in marginea careului, s-a intors cu fata la poarta si a tras peste de langa Petrucci.

Cristian Lopes a ridicat spectatorii in picioare in minutul 26 cu o incercare de foarfeca din interiorul careului. Mingea nu a prins cadrul portii, dar chiar si asa intentia a fost indelung gustata de suporteri.

Cu trei minute inaintea pauzei Alibec l-a testat pe Marc cu un sut din afara careului, mingea care a prins pamantul fiind retinuta in doi timpi de portarul gazdelor.

La sapte minute de la reluare acelasi Alibec a trimis decisiv in poarta dupa ce mingea fusese repusa in joc dintr-un corner de pe dreapta. Un gol care a venit cumva firesc pe fondul dominarii oaspetilor din debutul partii secunde.

Sumudica a sesizat carentele echipei sale la mijlocul terenului si l-a avansat in teren pe Boldrin, iar mutarea a fost de bun augur pentru liderul campionatului.

Francisc Dican nu s-a lasat nici el mai prejos si l-a scos pe Alexandru Paun, jucatorul care a scos doua eliminari in Stefan cel Mare si un penalty, trimitandu-l in teren pe Nouvier.

Tanarul francez a revitalizat jocul CFR-ului pe faza ofensiva si a creat cea mai mare ocazie a gazdelor din partea secunda. Acesta a patruns pe dreapta in minutul 71 si a centrat pentru reluarea cu capul a lui Cristian Lopes. Reflexul lui Silviu Lung a salvat-o pe Astra.

Oaspetii au mai avut emotii si in minutul 77, cand Oros a fost foarte aproape de un autogol.

S-a terminat 1-1 si Astra ramane pe primul loc la un punct in fata celor de la Viitorul.

CFR Cluj: T. Marc - Tiago Lopes, Larie, L. Goian, Camora - Gomelt, Petrucci - Jakolis (Bruno '76), Cristian Lopez, Paun (Nouvier '60) - Beleck (Voiculet '70). Antrenor: Francisc Dican.

Astra Giurgiu: Lung Jr - Queiros, Gaman, Oros, Al. Stan - Lovin, Dandea - Enache (Ionita '88), Boldrin, D. Florea (Gouriye '76) - Alibec (Rosu '90+4). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Jakolis '35, Beleck '58, Camora '65 / Lovin '19, Enache '45+1, Lung Jr '85, Boldrin '90, Alibec '90+3, Oros '90+5

Arbitri: Alexandru Tudor - Vasile Marinescu, Ciprian Florin Dansa - Florin Mihai Marcu



Astra Giurgiu ramane pe primul loc dupa meciul cu CFR Cluj