Liga 1

Astra Giurgiu ramane invingatoare si in absenta lui Sumudica

La primul meci fara antrenorul suspendat Marius Sumudica, liderul din Liga 1 Astra Giurgiu a invins Viitorul Constanta, cu 2-0 (1-0), intr-un meci disputat pe teren propriu in prima etapa din playoff.

Valerica Gaman in prima repriza cu o reluare de cap in urma unei faze fize si Denis Alibec cu un sut din actiune pe finalul meciului au marcat golurile formatiei din Giurgiu.

Viitorul, o echipa intr-o vizibila scadere de forma, nu s-a regasit nici in acest meci, desi la 0-1 echipa lui Gheorghe Hagi a ratat doua bune ocazii prin Aurelian Chitu, printre care si o bara.

Liderul surpriza al Ligii 1 la inceputul sezonului regulat a devenit o echipa previzibila si care joaca intr-o turatie scazuta. Fara un jucator cerebral precum Florin Cernat, accidentat chiar in aceasta saptamana, Viitorul s-a zbatut sa deschida jocul prin Ianis Hagi si Florin Tanase.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit insa in urma unei faze fixe, Razvan Marin punandu-l la incercare pe portarul George Gavrilas cu un sut de la peste 25 de metri. O faza petrecuta la 0-0 si de la care ar fi decurs altfel meciul daca cei de la Viitorul reuseau sa marcheze.

Golul lui Gaman a venit oarecum surprinzator intr-un moment in care nici jocul ofensiv al Astrei nu stralucea. Un corner de pe dreapta, o lipsa de marcaj in sase metri si excelenta lovitura de cap a fundasului de nationala au facut ca tabela sa arate 1-0 pentru gazde.

La golul al doilea totul a pornit de la un balon pierdut de dobrogeni in zona de la centrul terenului si vitezistul Daniel Niculae l-a servit excelent in pozitie de finalizare pe Alibec.

Astra face 29 dupa acest meci si ramane pe primul loc in fata urmaritoarelor Pandurii si Dinamo, ambele cu 24 puncte. Viitorul ramane la cota 23 de puncte si risca sa fie depasita in clasament de Steaua.

Marius Sumudica a urmarit meciul din biroul presedintelui Dani Coman, iar ultimul fluier al arbitrului Cristi Balaj l-a gasit pe tehnicianul Astrei cu mainile ridicate pentru celebrarea victoriei. Jucatorii au fost dirijati de pe banca de secundul Bogdan Andone.



Astra Giurgiu ramane invingatoare si in absenta lui Sumudica