Liga 1

Astra Giurgiu pierde cu Pandurii dupa cinci victorii la rand in Liga 1

Dus rece la inceput de toamna pentru Marius Sumudica si Astra Giurgiu, liderul campionatului care a pierdut, duminica seara, intalniera de pe teren propriu cu Pandurii Tg.Jiu.

Ciprian Hora a reusit o dubla pentru Pandurii, in minutele 26 si 61, in timp ce pentru Astra a marcat Denis Alibec in minutul 47.

Gazdele de la Astra au ratat in prima repriza o lovitura de la 11 metri prin brazilianul Boldrin.

Penalty se putea acorda si in primele minute la impingerea evidenta pe care Enache a facut-o in propriul careu asupra lui Radut, insa jocul a fost lasat sa continue.

Minutul 26 a adus deschiderea scorului la o faza curioasa. Hora a marcat cu un sut din interiorul careului, dupa ce, intr-o prima faza, incercarea de sut din partea lui Momcilovic a fost una ratata, iar mingea s-a transformat intr-o pasa pentru Hora, acesta marcand al patrulea sau gol in acest sezon.

Cu opt minute inaintea pauzei a fost aratat pentru prima data punctul cu var de la 11 metri la caderea lui De Amorim in duel cu Vasco. Boldrin si-a asumat transformarea loviturii, dar Mingote a ghicit coltul si a respins cu un reflex acrobatic.

Intrat in teren de putine minute in locul lui Alexandru Ionita II, Gouriye Ninos a trimis in transversala cu trei minute inaintea pauzei, iar Alibec a reluat cu capul peste.

Internationalul roman nu a mai ratat tinta si a restabilit egalitatea in minutul 47 la capatul unui atac rapid.

Dupa 12 minute Radut a fost faultat in careul Astrei si Hora a transformat de la punctul cu var, aducand practic victoria pentru echipa lui Edi Iordanescu, in continuare exilat in tribuna oficiala din cauza suspendarii de doua meciuri.

Fara Constantin Budescu pe teren, Astra a suferit la capitolul luciditate in faza de atac si echipa lui Sumudica se afla intr-o vizibila scadere de forma.

De altfel, Astra (20 puncte) ar putea pierde primul loc in fata celor de la Dinamo, echipa care inchide etapa luni seara pe teren propriu cu CFR Cluj.

Pandurii isi consolideza locul 6, ultimul de playoff, si are patru puncte in fata principalei urmaritoare, CSU Craiova.



Astra Giurgiu pierde cu Pandurii dupa cinci victorii la rand in Liga 1