Liga 1

Astra Giurgiu la un punct de primul titlu din istorie

Echipa Astra Giurgiu a castigat fara probleme, in deplasare, cu ASA Tg.Mures, scor 4-1, si mai are nevoie de un singur punct in urmatoarele doua etape pentru a obtine cel dintai titlu din istoria clubului.

Un succes al giurgiuvenilor deschis dintr-un penalty transformat de Gaman in minutul 30 dupa un contact la limita regulamentului intre Alibec si Gonzalez.

Pana la acel moment in care Ovidiu Hategan a aratat punctul cu var de la 11 metri meciul ramasese in echilibru, iar fiecare dintre echipe isi trecuse in drept cate o ocazie. Mai intai Stancioiu a respins sutul lui Alibec din 6-7 metri, pentru ca apoi Muresan sa nu prinda poarta cu o lovitura de cap.

Astra a inceput foarte ofensiv partea secunda, iar Teixeira a incununat dominarea giurgiuvenilor cu golul de 2-0 din minutul 50.

Echilibrul numeric al partidei s-a rupt in minutul 70, dupa ce Matei a primit al doilea galben si a fost eliminat. Aceasta dupa ce, cu un minut in urma, Marius Constantin parasea terenul accidentat la doar jumatate de ora dupa intrarea in joc in debutul partii secunde.

In ultimul sfert de ora s-a jucat deschis, cu garda jos, ambele echipe cautand doar poarta fara a mai fi preocupate prea mult de faza defensiva. Alibec a dus scorul la 3-0 pentru Astra cu un sut in forta la coltul scurt, dupa care muresenii au inscris golul de onoare printr-o executie spectaculoasa a lui Gorobsov. Sut imparabil trimis din afara careului la vinclul portii aparate de Lung.

Astra a inchis tabela prin Florea, jucator intrat in partea secunda in locul lui Boudjemaa. Acesta a indeplinit o simpla formalitate impingand in poarta o minge respinsa in fata de portarul Stancioiu la sutul lui Niculae.



Astra Giurgiu la un punct de primul titlu din istorie