Liga 1

Astra Giurgiu invinge CSU Craiova si ramane pe primul loc

Victorie scurta pentru liderul Astra Giurgiu in uvertura etapei a 16-a din Liga 1, un meci castigat de formatia lui Marius Sumudica, cu 1-0 (0-0).

Unicul gol al meciului de la Giurgiu a venit tarziu in minutul 81 dintr-o faza creata de ultima achizitie a Astrei, atacantul Daniel Niculae.

Acesta a ratat intr-o prima faza, fiind blocat de Balgradean, dupa care tot el a urmarit balonul si a centrat pentru reluarea cu capul a lui Florea, o executie atipica, dar chiar asa si mingea l-a pacalit pe portarul Craiovei.

La doar doua minute dupa primirea golului cei de la CSU Craiova au primit o noua lovitura, atacantul Andrei Ivan fiind eliminat pentru un fault dur comis asupra lui Geraldo.

Chiar si asa, Craiova a ratat in extremis egalarea in prelungiri la penultima faza a meciului. Vatajelu a cautat vinclul cu un sut direct din lovitura libera, dar Gavrilas s-a remarcat cu o executie de zile mari si a reusit sa respinga in afara terenului.

Meciul de la Giurgiu a fost salvat de repriza a doua, una mult mai dinamica decat prima si cu mai multe faze de poarta. Aceasta dupa ce in prima repriza ocaziile au fost rare, doar cate una de fiecare parte.

Gavrilas a respins acrobatic sutul lui Bawab din minutul 30 la prima sansa de gol a Craiovei, echipa mai prezenta in joc in primul mitan, pentru ca noua minute mai tarziu Balgradean sa respinga in corner sutul lui Budescu din lovitura libera.

Astra: Gavrilas – Pedro Miguel, Gaman, G. Alves, J. Morais – Lovin – Enache (75 Tembo), Teixeira (46 D. Niculae), Boldrin, De Amorim (46 Florea) – Budescu. 

Universitatea: Balgradean – Achim, Popov, Kay, Vatajelu – Ivan, Dumitras, Mateiu (88 Curelea), Bancu – N. Rocha (73 Baluta), Bawab (79 Madson). 

Arbitri: Cristian Balaj – Mihai Artene, Adrian Ghinguleac.

sursa foto: csuc.ro



Astra Giurgiu invinge CSU Craiova si ramane pe primul loc