Liga 1

Astra Giurgiu da lovitura in prelungiri la Craiova

Echipa Astra Giurgiu a obtinut, duminica seara, cel dintai succes in actuala editie de campionat, scor 2-1, pe terenul celor de la CSU Craiova.

Boldrin a deschis cu un sut la coltul lung imediat dupa pauza (50), iar oltenii au egalat in minutele de final prin Mateiu (88).

In primul din cele trei minute de prelungire dictate de centralul Radu Petrescu, Astra a surprins-o pe Craiova la un corner de pe dreapta in directia de atac.

Mingea centrata in sase metri l-a gasit liber de marcaj pe Alexandru Dandea, jucator intrat in partea secunda, si acesta si-a plasat lovitura de cap in stanga lui Balgradean.

Craiova a fost echipa mai prezenta in joc, echipa care a construit si a atacat mai mult, ratand ocaziile importante ale meciului. Gazdele au irosit o lovitura de la 11 metri in minutul 52 prin Ferfelea, iar in minutul 63 Nuno Rocha a trimis cu capul in bara transversala.

Prima victorie pentru Astra Giurgiu in acest campionat si echipa lui Marius Sumudica si-a ridicat moralul inaintea primei confruntari din dubla cu West Ham United din turul 3 preliminar al Europa League.

De cealalta parte, CSU Craiova a marcat primul gol al sezonului prin sutul lui Mateiu, insa echipa lui Sorin Cirtu si Emil Sandoi inca asteapta cea dintai victorie si ramane cu un punct in trei etape.

Oltenii pot extrage si ceva pozitiv din esecul cu Astra Giurgiu, echipa in fata careia pierdea sezonul trecut cu 5-0 in deplasare. De la acel insucces a urmat o serie incredibila care a dus-o pe CSU Craiova in lupta pentru podium.

CS Universitatea Craiova: Balgradean - Dumitras, Acka, Popov, Vatajelu - Baluta (Herghelegiu '73), Ferfelea (Bancu '81), Mateiu, Nuno Rocha - Bawab, Curelea (Zlatinski '61). Antrenori: Sorin Cartu, Emil Sandoi.

Astra Giurgiu: Lung jr. - Queiros, Oros, Geraldo, Junior Morais - Seto, Boldrin - Enache, Teixeira (Florea '84), De Amorim (Al. Ionita '74) - Budescu (Dandea '65). Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Mateiu '30, Baluta '36 / Geraldo 51, Lung jr. '78, Al. Ionita '85.

Arbitri: Radu Petrescu (central) - Adrian Radu Ghinguleac, Mircea Mihail Grigoriu (asistenti) - Dan Grigore Botescu (rezerva).



Astra Giurgiu da lovitura in prelungiri la Craiova