Liga 1

Astra Giurgiu castiga Supercupa Romaniei pe potopul lui Noe

Ploaia torentiala care a cazut sambata seara asupra Cluj Arena si-a pus in cele din urma amprenta asupra unui meci care a inceput promitator, dar care in partea secunda a fost complet stricat de conditiile meteo nefaste. Astra Giurgiu s-a impus la limita, cu 1-0, in fata celor de la CFR Cluj si adauga Supercupa Romaniei in vitrina clubului.

Unicul gol al meciului a fost marcat de William De Amorim in minutul 87 cu un sut din afara careului dupa o iesire din poarta a lui Marc.

Fara un atacant veritabil pe teren in absenta accidentatilor Alibec si Niculae, Astra a propus un trident ofensiv de conjunctura, cu Boudjemaa, Teixeira si De Amorim preluand pe rand sarcinile ofensive.

Teixeira a avut primul sut spre poarta in minutul 8, dupa care CFR a replicat prin urcarea lui Paun in flancul stang si centrarea in fata portii.

Mare ocazie pentru Astra la jumatatea primei reprizei in urma unei faze fixe. Mingea centrata a fost reluata periculos de fundasul Fabricio Silva spre coltul scurt. Marc a intervenit decisiv si a respins in corner.

Ionita a cautat si el poarta in minutul 27, insa mingea a trecut pe langa poarta aparata de Marc.

CFR Cluj a inceput partea secunda cu Cristian Lopes in locul lui Negrut, iar ofensiva ardelenilor a primit un plus de viteza si precizie.

De trei minute a avut nevoie Lopes pentru a relua periculos spre poarta o minge ajunsa in bratele lui Gavrilas, portar care l-a inlocuit la pauza pe accidentatul Lung.

Pe masura trecerii timpului terenului a devenit impracticabil, baltile create ingreunand circulatia balonului.

Cristian Lopes a adus mingea in pozitie de finalizare in marginea careului giurgiuvenilor, insa in cele din urma a fost blocat in momentul sutului.

Cu trei minute inaintea fluierului de final si deciderea meciului la loviturile de departajare a venit faza deschiderii scorului. O minge lunga trimisa de Gavrilas in terenul advers, Larie trimite neglijent spre propriul portar, mingea se opreste intr-o balta si-l obliga pe portar sa respinga in disperare de cauza. Balonul ajunge la De Amorim si acesta de pe la 18 metri trimite in poarta goala.

Astra: Silviu Lung jr (George Gavrilas, 46) — Kristi Vangjeli, Geraldo Alves, Fabricio Silva, Junior Morais (capitan) — Alex Ionita II, Florin Lovin (Cristian Oros, 84), Fernando Boldrin — Damien Boudjemaa (Daniel Florea, 61), Filipe Teixeira, William De Amorim. Antrenor: Cristian Petre.

CFR Cluj: Traian Marc — Tiago Lopes, Ionut Larie, Andrei Muresan, Mario Camora (capitan) — Antonio Jakolis ( Bryan Nouvier, 87), Davide Petrucci, Juan Carlos Real Ruiz, Adrian Paun — Sergiu Negrut (Cristian Lopez, 46), Cristian Bud ( Guimaraes Guima, 70). Antrenor: Vasile Miriuta.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenti: Vasile Marinescu, Valentin Avram; arbitru de rezerva: Marcel Birsan (toti din Bucuresti).

sursa foto: astragiurgiu.ro



Astra Giurgiu castiga Supercupa Romaniei pe potopul lui Noe