Liga 1

Astafei tine Petrolul aproape de podium

Petrolul a castigat duelul pe muchie de cutit de la Chiajna, 3-1 cu Viitorul, intr-un meci in care "lupii galbeni" nu au tras niciun sut pe poarta in prima parte, insa au "inviat" in repriza a doua prin Tamuz, dintr-un penalti obtinut de Teixeira, si dubla lui Astafei. Victoras Astafei a stabilit scorul final in ultimele minute, cu o dubla, incheind o saptamana ideala in plan personal: cate o dubla in Cupa Romaniei si campionat.

Sony Mustivar a avut prima mare ocazie a partidei, dupa ce a sters in mod neconvingator mingea centrata de la coltul terenului de Teixeira (13).

Patru minute mai tarziu, Mitrita i-a dat fiori brazilianului Pecanha cu un sut din intoarcere, din zona punctului cu var.

La mijlocul reprizei, Bogdan Mitrea a fost foarte aproape sa reia in proprie poarta o minge centrata de Tamuz in marginea careului mic. Mingea a trecut peste transversala, spre norocul aparatorului lateral al Viitorului.

Echipa din Voluntari a intrat la vestiare in avantaj, la capatul unei lovituri libere obtinute de Mitrita. Defensiva lui Multescu nu a reusit sa evacueze balonul din careu, iar Daminuta, nemarcat la 14-15 metri, a tras cu sete pentru primul gol al sau in tricoul Viitorului.

Prima repriza s-a incheiat cu sutul in cros al lui Mitrita, scos greu de Pecanha cu o parada de zile mari, la firul ierbii.

In minutul 58, Astafei a surprins apararea adversa cu o lovitura de cap plasata, la care Buzbuchi s-a intrebuintat serios pentru a para in afara terenului.

Acelasi Astafei avea sa fie si la originea urmatoarei ratari a Petrolului. Teixeira s-a demarcat perfect in 6 metri, insa a finalizat mizerabil in pozitie singur cu Buzbuchi.

La urmatorul atac notabil, "lupii galbeni" au restabilit egalitatea prin Toto Tamuz. Teixeira a fost faultat in careu de macedoneanul Nikolov, iar varful oaspetilor a trimis cu sete de la punctul de la 11 metri, in coltul opus celui in care plonjase Buzbuchi.

Al doilea gol al Petrolului a venit cu cinci minute inainte de final, dupa un un-doi purtat intre Tamuz si Astafei, cu ultimul plasand mingea pe sub Buzbuchi pentru 2-1.

In prelungiri, Astafei a indeplinit o simpla formalitate, "lat" sub transversala, la centrarea de pe stanga primita de la Nkoyi.

VIITORUL: Buzbuchi - Nikolov (B. Tiru 75), Mamele, Daminuta, Mitrea - Pana, Benzar - Andelkovic (Nedelcu 55), Fl. Tanase, Mitrita - Bonilla (Cr. Manea 61)
Rezerve: Balauru, C. Manea, Putanu, Tiru, Nedelcu, Markus, Al. Neacsa

PETROLUL: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Satli, Beta (Fanchone 46) - Mustivar (Nkoyi 59), De Lucas - Priso, L. Marinescu (V. Astafei 34), Teixeira - Tamuz
Rezerve: Cobrea, I. Filip, Nepomuceno, Nkoyi, Astafei, Fanchone, Ipsa

Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)

Cartonase galbene: Andelkovici 29, Benzar 54, Mitrea 57/ De Lucas 20, Satli 45+1, Geraldo 63, Tamuz 69

Cartonase rosii: -

Stadion: Concordia



Astafei tine Petrolul aproape de podium