Liga 1

ASA Tg.Mures tinuta in sah acasa de Petrolul cu un penalty ratat in final

Vicecampioana ASA Tg.Mures nu a reusit decat un 1-1 pe teren propriu cu Petrolul Ploiesti, sambata seara, intr-o partida din etapa a 10-a din Liga 1.

Lanterna rosie a campionatului, Petrolul a dechis scorul la prima actiune importanta de atac printr-un penalty transformat de Adrian Ropotan.

Tunisianul Moussa a obtinut lovitura de la 11 metri in minutul 5 dupa un duel cu Ivan Gonzalez.

Petrolul a dominat inceputul meciului si ASA a aparut periculos la poarta lui Pecanha abia in minutul 28, cand de altfel muresenii au beneficiat de primul corner al partidei.

Brandan a executat precis pentru reluarea lui Jazvic. Mingea se ducea sub bara, dar Pecanha a avut o interventie salvatoare si scoate in corner.

Atacurile gazdelor s-au intensificat si Hanca a ramas singur cu portarul advers in minutul 34. Pecanha a intervenit decis la minge cu pretul unui cartonas galben oprind o faza limita pentru Petrolul.

Repriza s-a incheiat cu patrunderea lui Jazvic pe stanga, urmata de o centrare la intalnire in sase metri pentru Axente. Atacantul intrat in locul lui Romario a reluat pe langa poarta.

Partea secunda a gasit-o pe ASA intr-o dominare totala la poarta celor de la Petrolul si pe acest fond a venis si egalarea din minutul 67.

Corner executat de pe dreapta in directia de atac si fundasul Balaur, jucator aflat la doar al doilea meci ca titular, a reluat cu capul din sase metri. Lovitura precisa, cu mingea trimsa langa bara, fara speranta pentru Pecanha.

Portarul celor de la Petrolul inchisese poarta in minutul 50 sutul din actiune al lui Luis Pedro, insa la lovitura de cap a lui Balaur nu a mai avut ce face.

Moussa a trecut pe langa gol in minutul 73, cand a reluat din voleu in urma unui corner, dar Stancioiu s-a intins si a respins in afara terenului.

Cu opt minute inaintea finalului Ropotan si-a lasat echipa in inferioritate numerica dupa ce a primit intr-un mod stupid al doilea galben pentru o simulare in jumatatea adversa.

ASA Tg.Mures ar fi putut castiga meciul dupa ce a primit usor o lovitura de la 11 metri in minutul 90 la duelul dintre Beta si Jazvic. Fundasul Petrolul I-a pus o mana in fata atacantului advers, oferindu-i astfel arbitrului circumstante atenuante de penalty, dar la fel de bine putea fi considerat un duel echilibrat pentru balon.

Capitanul gazdelor, Gabi Muresan, a executat, dar Pecanha a ghicit coltul si a respins in lateral, salvand astfel punctul pentru Petrolul.

ASA Targu Mures: Stancioiu - Golanski, Gonzalez, Balaur, Brandan - Gorobsov (Balici '62), Muresan - Hanca (Pedro '46), Romario (Axente '30), Jazvic - R. Costa. Antrenor: Vasile Miriuta

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Beta, Benga, Genev (Lemnaru '81), Faug-Porret - Marinescu (Chirita '84), Ropotan - Peteleu, Zoubir, Bucsa - Moussa (Tamuz '90+2). Antrenor: Eusebiu Tudor

Cartonase galbene: Gonzalez '8, Balaur '13, Muresan '46, R. Costa '90+1 / Pecanha '32, Peteleu '40, Ropotan '64, '81, Moussa '65, Zoubir '87, Beta '88

Cartonas rosu: Ropotan '81

Arbitri: Horatiu Fesnic - Marius Nicoara, Daniel Mitruti - Marian Balaci



ASA Tg.Mures tinuta in sah acasa de Petrolul cu un penalty ratat in final