Liga 1

ASA Tg.Mures ajunge pe doi prin dubla lui Ramiro Costa

Vicecampioana ASA Tg.Mures pune capat unei serii de patru meciuri la rand fara victorie si urca pe locul secund provizoriu in Liga 1 dupa 2-1 pe teren propriu cu FC Voluntari in deschiderea rundei cu numarul 8 in Liga 1.

Inceputul meciului a apartinut oaspetilor, nou-promovata din Voluntari reusind deschiderea scorului prin veteranul Daniel Pancu la prima actiune de atac.

Bejan a gafat in marginea propriului careu, iar Pancu a protejat bine balonul si l-a invins pe Stancioiu cu un sut pe jos.

Avantajul echipei lui Flavius Stoican nu a durat insa prea mult, argentinianul Ramiro Costa restabilind egalitatea dupa doar sase minute.

Brandan a centrat in careu pentru Hanca, de la acesta mingea a fost recentrata in fata portii si Costa a reluat decisiv din fata lui Novakovic.

Intre cele doua goluri Voluntariul a mai avut o ocazie prin Parvulescu la capatul unui contraatac periculos.

Victoria celor de la ASA Tg.Mures a fost adusa in minutul 60 de acelasi Costa, jucator care a finalizat ca un mare atacant cu un sut din 16 metri langa bara. O faza in care argentinianul l-a depasit din preluare pe Vasile Maftei si apoi a finalizat cu eleganta.

Ambele echipe au incheiat meciul cu zece jucatori de camp, Bejan de la gazde si Kone de la oaspeti primind rosu pentru o altercatie in marginea careului muresenilor. In drum spre vestiare Kone a tinut sa se dea in spectacol, aratand anumite degete spre spectatorii din tribune.

La final, antrenorul gazdelor Vasile Miriuta a declarat ca "victoria este meritata, chiar daca n-am jucat foarte bine". Acesta a mai vorbit despre "intoxicarile venite din afara clubului" si spune ca nu este deranjat de prezenta lui Cristi Pustai in tribuna.

Pentru ASA Tg.Mures este primul succes dupa patru meciuri fara victorie. Echipa lui Miriuta ajunge astfel la 13 puncte in opt etape si ocupa locul secund.

Caseta tehnica

ASA Targu Mures: Stancioiu - Hanca (Romario '58), Bejan, Gonzalez, Brandan - Muresan, Gorobsov - Velayos, Costa (Jurado '66), Pedro (Dedov '39)- Jazvici. Antrenor: Vasile Miriuta.

FC Voluntari: Balauru - Rus, Maftei, Novakovici, Maxim - Grigore, Hamed Kone - Carstocea (Todoran '66), Pancu (Deac '80), Parvulescu - Iorga (Balan '73). Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonase galbene: Dedov '51, Muresan '64, Gonzalez '90+2 / Rus '65, Balan '82

Cartonase rosii: Bejan '90 / Kone '90

Arbitri: Cristian Balaj - Mircea Orbulet, Daniel Hulubei - Andrei Florin Chivulete



ASA Tg.Mures ajunge pe doi prin dubla lui Ramiro Costa